Variatie in bouwopleidingen

Als je geïnteresseerd bent in de bouw, zul je misschien wel een bouwopleiding willen volgen. Zo kun je je beroep maken van iets wat je echt leuk vindt. Er is keuze uit verschillende bouwopleidingen die je kunt volgen. Misschien wil je wel stucadoor worden, maar misschien wil je ook wel timmerman, tegelzetter of metselaar worden. Straatmaker, monteur, meubelmaker, vloerenlegger, de mogelijkheden zijn heel divers. Bij de keuze voor de juiste bouwopleiding is het belangrijk om te weten wat precies de inhoud is van elke opleiding. Hiervoor moet je weten wat je leert tijdens de opleiding, en wat dus precies de werkzaamheden zullen zijn bij het uitvoeren van je toekomstige beroep.

Timmerman

Als timmerman kun je verschillende timmerwerkzaamheden uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld stellen, aftimmeren of een bouwwerk uitzetten. Ook kun je omgaan met verschillende machines en gereedschappen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat er veilig wordt gewerkt. Als timmerman kun je individueel timmerwerk verrichten, maar je kunt ook in een team werken.

Metselaar

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor de bouwopleiding tot metselaar. Goed kunnen metselen begint al met het goed kunnen lezen van een bouwtekening. Ook leer je over verschillende soorten lijm, species en stenen. Natuurlijk leer je ook hoe je moet metselen. Aan het eind van deze opleiding weet je dus hoe je bijvoorbeeld een rechte of een gebogen muur maakt. Metselwerk kan binnen of buiten gebeuren en in een team of met een collega. De bouwopleiding metselaar is dus een stuk veelzijdiger dan je zou denken.

Tegelzetter

Tijdens de opleiding tegelzetter leer je van alles over species, lijmen, voegen en tegels snijden. Ook hierbij is het belangrijk dat je weet hoe je tekeningen moet lezen. Aan de hand van deze tekeningen kun je tegels zetten in verschillende situaties. Dit kunnen badkamers of keukens zijn, maar ook flatgebouwen of zwembaden. Wel krijg je vaak te maken met nieuwbouw of met de renovatie van verschillende gebouwen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bouwopleidingen die je kunt volgen. Hiervoor kun je eens verder zoeken op internet, of eens op de website bouwopleidingzuidwest.nl kijken. Hier vind je verschillende bouwopleidingen die je kunt volgen. Heb je bijvoorbeeld meer interesse in infrastructuur, kijk dan eens op dat onderdeel. Maar misschien heb je wel meer interesse in de timmerindustrie, de bouw, of misschien wil je wel stucadoor worden. Op de website vind je het allemaal.

 

Comments are closed.