Vergoeding voor een EHBO cursus

De aanwezigheid van goed opgeleide EHBO’ers binnen een bedrijf kan heel belangrijk zijn. Zij weten namelijk hoe ze moeten handelen om iemand in nood te helpen. Echter zijn er in veel bedrijven (nog) geen opgeleide EHBO’ers aanwezig. Het is dus verstandig om werknemers in je bedrijf een EHBO cursus te laten volgen. Vaak is er ook nog een vergoeding voor een EHBO cursus aanwezig. Denk er dus vooral eens over na om werknemers in je bedrijf een EHBO cursus te laten volgen. Dit kan grote voordelen hebben voor je bedrijf en voor het welzijn van je werknemers.

EHBO cursus volgen

Tijdens de EHBO cursus leer je verschillende competenties die je in kunt zetten om mensen in nood te helpen. Een EHBO cursus kan ook een mooie aanvulling zijn op een BHV cursus. Tijdens de BHV cursus leer je namelijk verschillende taken, waaronder de basis van EHBO. Tijdens een EHBO cursus ga je hier echter veel dieper op in. Er worden namelijk 18 competenties behandeld die je kunt gebruiken om mensen in nood te helpen.

Vergoeding EHBO cursus

Vaak kun je een vergoeding voor een EHBO cursus van je zorgverzekeraar ontvangen. Zorgverzekeraar hebben er namelijk alleen maar baat bij als de EHBO binnen een bedrijf goed geregeld is. Zo is het welzijn van de werknemers namelijk gewaarborgd en dit zorgt weer voor lagere ziektekosten. Het hangt van de zorgverzekering af in hoeverre de EHBO cursus wordt vergoed. Dit kun je vaak terugvinden op de website van jouw zorgverzekeraar, en anders kun je er eens naar informeren. Dit is zeker de moeite waard, omdat de vergoeding soms kan oplopen tot wel 100%.

Verschillende EHBO cursussen

Er zijn verschillende EHBO cursussen die je kunt volgen bij G4S Veiligheidstrainingen. De kosten zijn dus ook afhankelijk van welke cursus je precies kiest. De beschikbare cursussen zijn een standaard EHBO cursus, een in-house EHBO cursus en een herhalingscursus. Tijdens de standaard EHBO cursus leer je wat theoretische kennis, maar richt je vooral op de praktijk. Zo ben je goed voorbereid als er een situatie voorkomt waarbij je EHBO moet toepassen. Tijdens de in-house EHBO cursus leer je in principe hetzelfde als tijdens de standaard EHBO cursus. Alleen vindt de in-house EHBO cursus plaats op locatie. Hierdoor zijn de scenario’s heel waarheidsgetrouw. Verder is het belangrijk om je EHBO diploma op tijd te verlengen, dit kun je doen door middel van een herhalingscursus. Het EHBO diploma is twee jaar geldig en na de herhalingscursus wordt het diploma weer voor twee jaar verlengd.

Een EHBO cursus kan dus veel voordelen hebben voor je bedrijf. Daarbij is er ook nog een kans dat je een vergoeding voor de EHBO cursus ontvangt. Deze vergoeding kan afhandelijk van je zorgverzekering oplopen tot wel 100%. Dan is er helemaal geen reden meer om geen EHBO cursus te volgen. Maar ook al wordt de cursus niet of deels vergoed, is het alsnog de moeite waard.

TAG: Basisveiligheid VCA Gouda

 

Comments are closed.