Voordelen van de opleiding Administratief Medewerker

Als je wil omscholen of bijscholen kun je terecht bij Fabius opleidingen. Dit kan verschillende redenen hebben, misschien ben je wel ontslagen of misschien zoek je wel een vervolgopleiding. Bij Fabius opleidingen heb je maar 1 dagdeel per week les, je kunt hiernaast dus een bijbaantje hebben. Er is wel sprake van huiswerk, maar het hangt een beetje van de persoon af hoe lang je hier mee bezig bent.

De voordelen van deze opleiding

Het heeft verschillende voordelen om te kiezen voor de opleiding administratief medewerker bij Fabius opleidingen.

 

  • De opleiding administratief medewerker is namelijk goed te combineren met een andere baan of andere bezigheden. Je hebt namelijk slechts 1 dagdeel per dag les. Ook aan het reizen ben je meestal niet veel tijd kwijt, er zijn namelijk meer dan 50 leslocaties over heel Nederland waar je de opleiding kunt volgen. Wel moet er huiswerk gemaakt worden, het hangt van de persoon af hoe lang je hiermee bezig bent. In de praktijk blijkt dat hier meestal ook een dagdeel aan wordt besteed. Als je bijvoorbeeld nog niet kunt omgaan met de computer of je kunt nog niet typen, dan zul je hier wat extra tijd voor moeten uittrekken.

 

  • Ook ben je meteen inzetbaar op de arbeidsmarkt. Bij Fabius opleidingen leer je namelijk de benodigde theoretische kennis, maar daarnaast leer je bij de opleiding administratief medewerker ook praktisch gebruik maken van de computer. Je leert precies datgene wat werkgevers van je verwachten, daardoor kun je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt.

 

  • Na de opleiding administratief medewerker kun je verschillende vervolgopleidingen volgen bij Fabius. Je kunt natuurlijk stoppen met studeren na de opleiding administratief medewerker. Je kunt meteen aan de slag. Echter kun je er ook voor kiezen om een vervolgopleiding te doen. De opleiding administratief medewerker is namelijk een basis voor veel andere opleidingen. Je kunt na deze opleiding bijvoorbeeld door studeren voor financieel administratief medewerker, secretaresse, commercieel administratief medewerker, verkoopmedewerker, commercieel medewerker binnendienst of commercieel medewerker buitendienst. Het ligt er maar net aan wat je leuk vindt en waar je je verder in wil verdiepen.

 

  • Er is eigenlijk altijd vraag naar administratief medewerkers. Dit komt door het feit dat er eigenlijk in elk bedrijf wel een administratie is die moet worden bijgehouden.

 

  • Als je eenmaal administratief medewerker bent, zul je te maken krijgen met heel afwisselend werk. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met het beantwoorden van telefoontjes, afhandelen van e-mails, verwerking van post, maken van brieven, maken van afspraken en bijhouden van dossiers. Door deze afwisseling blijft het werk ook leuk. Als administratief medewerker heb je contact met veel mensen, zowel binnen als buiten het bedrijf. Als dit je aanspreekt, is het zeker de moeite waard om deze opleiding eens te overwegen. Het is niet alleen voor jou fijn dat je werkzaamheden heel divers zijn, ook voor werkgevers is dit een voordeel. Je bent namelijk breed inzetbaar.

Comments are closed.