Weet hoe je moet helpen

Als iemand in een levensgevaarlijke situatie terecht komt door een ongeluk, door problemen met het hart of door een andere aandoening, zijn de eerste minuten na het ontstaan van de levensbedreigende situatie het belangrijkst. Gaat de omgeving in de eerste minuten op de juiste manier om met het slachtoffer en de gezondheidssituatie van het slachtoffer, dan is de kans op overleven vele malen groter dan wanneer omstanders niet weten wat er moet gebeuren en het slachtoffer niet goed geholpen wordt. Wil jij verschil kunnen maken in levensbedreigende situaties door je te verdiepen in Eerste Hulp Bij Ongelukken of EHBO? Volg dan een EHBO cursus.

 

De inhoud van de cursus voor EHBO

Zoals de naam van de cursus het al verklapt, leer je tijdens een EHBO cursus wat je moet doen als je als eerste hulp aanwezig bent bij een ongeluk. Dit kan een auto-ongeluk zijn, maar dit kan ook een valpartij betreffen of een situatie als een hartaanval zijn. Heb je een cursus gevolgd voor EHBO, dan weet je precies wat je in welke situatie wel en niet moet doen en kun je op de juiste manier handelen als iemand je hulp nodig heeft. En omdat de eerste minuten na het ontstaan van een levensbedreigende situatie het belangrijkst zijn, kun jij zomaar de persoon zijn die het leven van het slachtoffer redt. Dergelijke veiligheidstrainingen zijn dus erg belangrijk.

 

Enkele specifieke zaken die je tijdens de cursus leert, zijn de volgende:

– Mond-op-mond-beademing.

– Reanimatie.

– Het verbinden van wonden.

– De stabiele zijligging.

– Eerste hulp bij een ongeval.

– Eerste hulp bij verstikking.

 

Kortom: alle facetten van Eerste Hulp Bij Ongelukken of EHBO worden toegepast bij de training, waardoor je na de training echt goed kunt functioneren als er een levensbedreigende situatie ontstaat.

 

Een cursus voor particulieren of een cursus voor bedrijven

Het volgen van een cursus voor EHBO is zowel mogelijk voor particulieren als voor bedrijven. Wil je weten wat je moet doen als iemand in jouw omgeving gewond raakt of onwel wordt, dan kun je de cursus gewoon volgen als particulier. Ben je veiligheidsmedewerker voor het bedrijf waar je werkt (ook wel BHV’er genoemd) en moet je veiligheidstrainingen volgen om goed te kunnen functioneren, dan kun je ook een cursus volgen. De cursussen voor EHBO worden altijd aangeboden in groepen, dus het is zelfs mogelijk om met meerdere veiligheidsmedewerkers tegelijk een cursus te volgen.

Comments are closed.