Het opstellen van een trainingsschema

Als je doelgericht wil trainen is het zeker aan te raden om een trainingsschema te maken. Het trainen met een trainingsschema geeft een goede houvast voor het trainen van de juiste spieren. Hieronder kun je een aantal tips vinden voor het maken van een trainingsschema.

Tips maken van een trainingsschema

  • Stel voor jezelf vast wat het uiteindelijke resultaat is wat je wil bereiken. Als je een strakke buik wil, moet je andere spieren trainen dan als je gespierde armen wil hebben. Het is dus belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat je wil trainen om een trainingsschema te maken.
  • Bespreek je wensen met een trainer, hij/zij kan je helpen met het maken van een trainingsschema. Ook kan hij/zij een plan maken voor het trainen met het trainingsschema. Mocht je toch liever zelf een trainingsschema maken dan kun je dat met behulp van het internet doen, er zijn genoeg sites te vinden over het maken van een trainingsschema. Hier kun je vaak ook je wensen ingeven en een advies krijgen.
  • Het is verstandig om voordat je een trainingsschema gaat maken te kijken hoe het staat met de conditie van je spieren. Je kunt dan vaststellen voor jezelf wat je juist minder moet trainen en waar je meer aandacht aan moet besteden. Veel sportscholen bieden een test aan, waarmee je kunt testen hoe het staat met je lichamelijke conditie.

Het trainen met een trainingsschema geeft het grote voordeel dat je al een plan hebt wat je gaat trainen voordat je de sportschool in gaat. Om geen tijd te verliezen is het dan ook zeker aan te raden om een trainingsschema te maken en te trainen met een trainingsschema. Je traint dan een stuk effectiever dan zonder trainingsschema en zult waarschijnlijk ook een stuk sneller het gewenste resultaat bereiken.

Bekijk voor meer informatie: Hypertrophy.nl

Comments are closed.