Tips tegen stinkende boksschoenen

De binnenzijde van boksschoenen is zo ontwikkeld dat de schoenen vocht goed af kunnen voeren. Hierdoor heb je geen last van zweetvoeten tijdens het boksen. Toch kan het zo zijn dat je schoenen stinken na een intensieve training of een heftige wedstrijd in Amsterdam. Wil je hier iets aan doen? Dan kun je een speciale geurvernietigingsspray kopen.

Een geurvernietigingsspray helpt je jouw schoenen fris te houden. De spray dekt niet alleen de transpiratiegeur af, maar vernietigt dit onaangename geurtje volledig. Overigens kun je de spray niet alleen gebruiken om je schoenen fris te houden. De spray werkt ook op andere materialen, waaronder sportkleding die je niet kunt wassen. Ook je bokshandschoenen kun je weer fris laten ruiken met een geurvernietigingsspray. Handig!

Hoe gebruik je de spray?

Het is niet moeilijk jouw boksschoenen weer fris te laten ruiken met de geurvernietigingsspray. Het enige wat je hoeft te doen om je schoenen weer fris te laten ruiken, is na de training of wedstrijd 1 tot 2 keer op je schoenen sprayen. Na het sprayen laat je jouw schoenen goed ventileren. Dit doe je door ze even buiten te zetten. Het ventileren is belangrijk, want zuurstof versterkt het proces van het vernietigen van de zweetgeur.

Hebben je schoenen even buiten gestaan, dan kun je ze weer naar binnen halen. De zweetgeur moet nu helemaal verdwenen zijn. Ruik je toch nog een onaangenaam geurtje? Dan kun je de spray nog een keer gebruiken. De kans is echter groot dat dit helemaal niet nodig is en jouw schoenen weer fris ruiken.

Comments are closed.