Verschillende soorten en maten voetbaltafels

Er zijn veel verschillende soorten en maten voetbaltafels, dit heeft er vooral mee te maken dat voetbaltafels in Nederland al bestaan sinds de tweede wereldoorlog en internationaal al sinds voor 1900 en er vele verschillende soorten merken bestaan. Bij Tafelvoetbalwebshop.nl zijn verschillende soorten voetbaltafels verkrijgbaar, er zit voor jou altijd wel een goede tafel tussen.

Opstelling

De opstelling die gebruikt wordt is wel bijna altijd hetzelfde, namelijk 1 keeper, 2 verdedigers, 5 middenvelders en dan nog 3 aanvallers. De opstelling wordt vaak hetzelfde gehouden, zodat mensen op elke voetbaltafel kunnen spelen, ook als ze bij iemand of ergens anders zijn. Toch komen er ook tafels voor met bijvoorbeeld 2 of 3 keepers, omdat er ook mensen zijn die het leuk vinden om daarmee te spelen. Het totaal aantal poppetjes is wel altijd 11, net zoals bij echt voetbal.

Soorten

Er zijn heel veel merken voetbaltafels, dit is terug te zien in een grote hoeveelheid verschillende voetbaltafels, allemaal met een andere vorm. Er zijn voetbaltafels die er simpel uitzien, vaak met 4 metalen poten met daarop een bak om in te spelen, waaraan de stangen met poppetjes zitten. Er zijn ook heel erg uitgebreide tafels bijvoorbeeld gemaakt uit hout met prachtige houtbewerkingen erop of tafels in speciale designs. Ook bestaan er tafels die versiert zijn met lampjes voor lichteffecten tijdens het spelen. Naast het ontwerp van de voetbaltafels is er ook een grote variatie aan kleuren. Het veld is meestal groen met wit, dit zijn de standaard kleuren, maar er komen voor recreatief gebruik ook andere kleuren voor, zoals blauw, grijs en bruin.

Maten

Naast het verschil in vorm en kleur zijn er ook grote verschillen in de maten. Er zijn grote, erg dikke voetbaltafels voor in caf├ęs en speelhallen, deze moeten groter zijn, omdat ze meer ballen hebben en omdat mensen er vaak muntgeld in moeten stoppen om te kunnen spelen. Daarnaast zijn er ook de iets smallere tafels, die minder het gevoel van een blok hebben, deze worden gebruikt voor recreatief en professioneel gebruik. Als laatste zijn er nog mini voetbaltafels, deze zijn een stuk kleiner dan de normale tafels.

Comments are closed.