Wielrenner bestraft in de Tour de France

De Tour de France van 2014 is op 5 juli van start gegaan en begon eigenlijk toen het wereldkampioenschap voetbal bijna ten einde kwam. Voor de sportliefhebbers is het een interessant evenement om te volgen dat pas op 27 juli in Parijs eindigt. In totaal worden er 21 etappes gereden maar er is slechts één tijdrit.

Het fietskampioenschap wordt door miljoenen wielrenliefhebbers gevolgd. De tour wordt op sportzenders uitgezonden maar ook veel mensen willen het evenement live aanschouwen. Je ziet dan ook duizenden mensen langs de kant staan die de wielrenners aanmoedigen. Of juist van drinken voorzien of helpen wanneer ze ten val zijn gekomen.

Dat gebeurt regelmatig en dat is ook de reden dat de sporters soms hun benen permanent ontharen. Anders lopen wielrenners het risico als er een wond ontstaat en er vuil of andere narigheid in de wond terecht komt.

Boete voor Rafal Majka

Er is zelfs al een wielrenner, Rafal Majka, bestraft omdat hij een motor vastgreep in de finale van de zeventiende etappe. De Tourorganisatie is van mening dat het vastgrijpen van de antenne hem voordeel heeft gegeven. Dat is niet eerlijk ten opzichte van de andere deelnemers en daarom wordt Majka gestraft.

Hij ontvangt een boete van 41 euro waar hij uiteraard niet wakker van zal liggen. Waarschijnlijk vindt Majka de tien seconden straftijd en de puntenaftrek van vijf punten erger. De punten telden mee voor het bergklassement. De wielrenner staat bovenaan met 149 punten en maakt kans op de bolletjestrui. Wel wordt hij gevolgd door Nibali (118 punten) en Rodriquez (112 punten).

Comments are closed.