WK2022 Qatar

In de winter van 2022 gaat het wereldkampioenschap in Qatar van start. Vanwege de enorme hitte in de woestijn vindt het wereldkampioenschap voor het eerst in de wintermaanden plaats. WK2022 Qatar is een bijzonder wereldkampioenschap. Niet alleen vanwege de hitte, maar ook vanwege de politieke spanningen rondom het kampioenschap. Het is ook een historisch WK want het is het eerste Arabische land dat een WK voetbal organiseert. Op 21 november 2022 zal de openingswedstrijd plaatsvinden. Na verwachting zullen er 60.000 toeschouwers aanwezig zijn om de openingswedstrijd te volgen. Er zijn in totaal 32 deelnemende teams en één van de teams is het Nederlands Elftal.

Voor het eerst is Nederland er weer bij

Het WK2022 Qatar is absoluut een toernooi waar we als Nederlanders naar uit kijken. Lange tijd hoefde we geen toernooi meer te volgen. Nederland slaagde er maar niet in om een team op orde te krijgen. Maar gelukkig is Nederland er nu weer voor het eerst bij. Dit betekent dat het Nederlands elftal straks gaat voetballen op het WK2022 Qatar. Via de website wk-2022-qatar.nl kan je precies bijhouden wat Nederland er qua prestaties gaat doen. Wie weet kan je er zelfs wel een paar voorspellingen aankoppelen. Wie weet kan je voorspellen wie er straks echt het WK gaat winnen of verliezen!

Nieuwe stadions gebouwd voor WK2022 Qatar

Speciaal voor het WK2022 Qatar zijn er compleet nieuwe stadions gebouwd. Het dak van het stadion kan gesloten of geopend worden. Dit kan handig zijn als de weeromstandigheden hierom vragen. De FIFA besluit trouwens voorafgaand aan elke wedstrijd of het dak open of gesloten zal zijn. Er zijn in totaal acht verschillende stadions voor het toernooi gebouwd. Deze worden verspreid over 7 speelsteden waar het spektakel echt van start zal gaan. Via wk-2022-qatar.nl kan je op de hoogte blijven van het verloop van het toernooi!

Hoe gaat Nederland presteren op het Wk2022?

Het WK2022 lijkt nog ver weg dus het is lastig om hier nu al uitspraken over te doen. Het Nederlands Elftal is met een nieuwe bondscoach in ieder geval op de goede weg. We hopen natuurlijk dat ze in ieder geval de groepsfase overleven. Het kan bij de loting straks wel helpen dat Nederland als groepshoofd geëindigd is in het kwalificatieproces. Met een beetje geluk ontlopen ze hierdoor de sterke landen. Nederland maakt zo net iets meer kans om de groepsfase te overleven op het Wk2022 in Qatar.

Comments are closed.