10 dingen om niet te vergeten als je op vakantie gaat

Inpakken voor een vakantie is ontzettend leuk, maar de angst om iets te vergeten kan ook voor de nodige stress zorgen. Daarom geven we je hieronder een lijst van tien zaken die je in ieder geval geregeld moet hebben. Natuurlijk verschilt het per bestemming wat je nodig hebt, maar deze tien basics zijn voor iedere mogelijke vakantie nuttig om in gedachten te houden!

1. Reisdocumenten. Zorg dat iedereen van het gezelschap een paspoort of (binnen Europa) een ID-kaart bij zich heeft. Controleer of deze documenten nog geldig zijn tot het einde van de vakantie. Check ook of er voor jullie bestemming nog aanvullende documenten nodig zijn, zoals visums of inentingsbewijzen.
2. Reisverzekering. Veel mensen hebben een doorlopende reisverzekering: in dat geval is het belangrijk om bij iedere vakantie te controleren of hij geldig is voor het gebied waar jullie heengaan, en wat hij wel en niet dekt. Heb je nog geen reisverzekering, sluit hem dan zo snel mogelijk af!
3. Zorgpapieren. Als je gewond in het buitenland zit, is het wel zo prettig om al je zorgdocumenten gewoon bij de hand te hebben. Neem dus al je verzekeringspasjes mee, hou de gegevens van je arts bij de hand en zorg dat je hulpverleners informatie kunt geven over je bloedgroep en eventuele medicatie.
4. Autopapieren. Ook in het buitenland kun je gevraagd worden om je autopapieren te laten zien. Zorg dus dat je je verzekering, gelijkvormigheidsattest, inschrijvingsbewijs en schouwingsbewijs bij de hand hebt – en vergeet natuurlijk je rijbewijs niet!
5. Route. Waarschijnlijk heb je een tomtom in de auto, maar die kan kapot gaan. Het is daarom altijd verstandig om papieren kaarten mee te hebben, eventueel met de route er al op getekend.
6. Medicatie en verzorging. Als je medicijnen gebruikt, is het belangrijk om te checken of je genoeg bij je hebt voor de hele vakantieperiode. Denk verder aan zaken als zonnebrand, antimuggencrème en pilletjes tegen wagenziekte.
7. EHBO. In noodgevallen heb je echt geen tijd om in die Aziatische supermarkt naar verband te gaan zoeken, dus zorg dat je zelf een EHBO-doos meehebt. Het handigste is het wanneer iemand uit het gezelschap ook een EHBO-cursus gevolgd heeft.
8. Geld. Natuurlijk heb je je pinpas altijd bij de hand, maar vaak heb je ook gewoon een paar muntjes cash nodig. Wissel daarom van tevoren vast wat contant geld voor ieder land waar je doorheen komt, zodat je in noodgevallen altijd wat voorradig hebt.
9. Telefoon. Soms kan het handig zijn om een nieuwe sim-kaart te kopen voor het land van bestemming, of om de voorwaarden van je bestaande abonnement te veranderen. Kijk dat voor vertrek even na. Vergeet daarnaast je oplader niet in te pakken!
10. Contact met thuis. Als iemand je planten of je huisdier verzorgt, is het prettig als die persoon je bij noodgevallen kan bereiken. Laat dus altijd adres- of telefoongegevens achter. Vergeet zelf ook niet om adressen van het thuisfront mee te nemen, nuttig als je bijvoorbeeld kaartjes wilt versturen.

Voor meer informatie bezoek bij: Budget Lastminutes

Comments are closed.