Amsterdam de trots van Nederland

Amsterdam is nergens anders mee te vergelijken. En als je denkt dat je alles gezien hebt, is er altijd wel weer een steegje, een verborgen hoekje, een adembenemend doorkijkje. De grachten vormen een ingenieus netwerk dat het bijzonder makkelijk maakt om de stad per boot te verkennen. Maar dat hoeft niet perse, wie geen zeebenen of een boot heeft, kan overal te voet of met de fiets komen.

Waanzinnig leuke plekken

Voor wie van het Centraal Station komt, begint Amsterdam op het Damrak. Links aanhouden en je komt op de Walletjes, rechtdoor en je komt regelrecht op het bekendste plein van Nederland, de Dam, met rechts het Paleis en de Nieuwe Kerk. Dan ben je de Beurs van Berlage en de Bijenkorf al voorbij. Steek de Dam schuin over en je bent in de Kalverstraat. Vandaar kun je lopen naar het uitgaanscentrum van het Rembrandtplein of de andere kant op naar het Leidseplein, met de Stadsschouwburg, The Bulldog en nog veel meer. Je vindt hier zomaar de ene waanzinnig leuke plek na de andere. Voor wie van winkelen houdt, zijn de Negen Straatjes een waar paradijs. Kunst in zijn hoogste vorm vind je in het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum, de Hermitage. Kunst vind je in deze stad eigenlijk op elke straathoek en dat maakt haar de trots van Nederland.

Een stad in beweging

Maar in Amsterdam kun je ook gewoon ergens gaan zitten en de kleurrijke wereld aan je voorbij laten komen. Het leven hier is altijd in beweging, en het symbool daarvan zijn de boten die voorbijkomen. Ook is het een stad van genot, dat blijkt uit de coffeeshops maar vooral uit het eindeloze aantal van gezellige kroegjes, trendy cafés en huiselijke of juist elegante restaurants. Eten en drinken kan je in deze stad op elke manier en volgens z’n beetje elke keuken van de wereld.

Parkeren Amsterdam

Parkeren in Amsterdam is mogelijk tegen betaling. Wie de stad in wil met de auto vindt altijd wel een plekje op straat of in een van de parkeergarages maar de uurtarieven zijn best hoog. Een p+r (parkeren en reizen) kan een goede optie zijn. U laat uw auto dan buiten de stad en gaat verder met het openbaar vervoer. Ook een goed idee omdat rijden in de stad best zenuwslopend kan zijn. De trots van Nederland verdient het om met een relaxte blik bewonderd te worden.

Comments are closed.