Barcelona: de perfecte filmset

Barcelona is een bijzondere stad met eindeloze mogelijkheden voor films. De azuurblauwe zee, de ruige bergen en de schitterende binnenstad zijn daarom vaak een inspiratiebron voor filmproducenten. Heb je net je vliegtickets Barcelona geregeld en wil je alvast in de stemming voor de citytrip komen? Waar wacht je nog op? Doe de popcorn in de magnetron en installeer jezelf lekker op de bank. Dit zijn de films die je wél of niet moet zien voordat je op vakantie gaat!

1. Los Últimos Días (2013)

Genre: Avontuur/Thriller

Het verhaal: een mysterie in de vorm van agorafobie verspreidt zich over de hele wereld, waardoor de mensen vast zitten in hun huizen en niet meer naar buiten durven. Terwijl Barcelona zo langzaam wordt verwoest, wordt Marc gescheiden van zijn vriendin Julia. Vanuit zijn kantoorpand moet Marc door tunnels en riolen reizen om de locatie van Julia te achterhalen. De grote vraag: kan hij haar op tijd vinden?

Kijken of skippen?

De film speelt zich voornamelijk ondergronds af in metrotunnels en rioolbuizen. Dit is natuurlijk logisch aangezien de personages bang zijn om naar buiten te gaan. Af en toe zie je korte beelden van verlaten steegjes van het verwoeste Barcelona, maar deze zijn op één hand te tellen. Als het je niet uitmaakt of de beelden realistisch zijn, is deze film wel een aanrader. Het grauwe, verwoeste en verlaten Barcelona geeft namelijk een aangrijpende sfeer.

2. Vicky Cristina Barcelona (2007)

Genre: Romantiek/Drama

Het verhaal: Vicky en Cristina zijn 2 Amerikaanse vrouwen die de zomer in Barcelona doorbrengen. Daar ontmoeten ze een Spaanse schilder en zijn mooie, maar knettergekke ex-vrouw. Samen raken ze verwikkeld in een romantisch avontuur dat voor sommigen van hen een tragedie en voor andere een wonder is.

Kijken of skippen?

Heel verrassend heet het openingsnummer van de film: Barcelona. Door de Spaanse gitaarmuziek lijkt het alsof je zelf in Barcelona bent! Het verhaal speelt zich af in de zomer en geen één toeristische plek wordt overgeslagen… La Sagrada Família, Parc Güell, Casa Milà … Een beetje cliché, maar één ding is zeker: alle mooie plekjes in Barcelona worden goed in beeld gebracht!

3. L’Auberge Espagnole (2002)

Genre: Komedie/Drama

Het verhaal: na zijn studie wil de Parijzenaar Xavier werken bij het Ministerie van Financiën. Hij moet alleen nog de Spaanse taal leren spreken. Daarom besluit hij om zijn laatste jaar Economie door te brengen in Barcelona. Wanneer het jaar op zijn einde loopt, wordt het voor Xavier toch wel erg moeilijk om terug huiswaarts te keren …

Kijken of skippen?

Net als in Vicky Cristina Barcelona komen in L’Auberge Espagnole alle clichébeelden van Barcelona voorbij zoals: het strand van Barceloneta, de straatjes van de Barrio Gotico en Parc Güell. Als je een sfeerimpressie van het zonnige Barcelona wil ervaren, moet je vooral deze film kijken. De echte Spaanse cultuur komt niet terug in de film. De hoofdpersoon woont namelijk in een studentenhuis met allemaal mensen uit het buitenland.

TAG: http://www.simi-gezinsreizen.nl/ – https://www.simi-reizen.nl 

Comments are closed.