Boek een sfeervol hotel in Emmen en bezoek zuidoost Drenthe

Als u een bezoekje wilt brengen aan zuidoost Drenthe, dan is een sfeervol hotel in Emmen een ideaal punt om als basis te nemen. Vanuit Emmen bezoekt u alle bezienswaardigheden die de regio rijk is en niet te vergeten de mooiste dierentuin van Europa: Wildlands. Voor het bezoeken van deze dierentuin in het midden van Emmen heeft u zeker een dag nodig. Daarom is het fijn als u na een dag dierentuin in een sfeervol hotel in Emmen terugkomt om nog van de dag na te genieten. Maar in zuidoost Drenthe is er nog veel meer te doen.

Boek een sfeervol hotel in Emmen en ga naar Wildlands

Het eerste wat u doet is natuurlijk het bezoeken van de dierentuin in Emmen. Deze dierentuin staat al tijden bekend als de beste dierentuin van Europa en nu u toch in een sfeervol hotel in Emmen zit loopt u hier zo naar toe. In Wildlands treft u dieren in verschillende landschappen, zoals de savanne, de polen en de jungle. Tegelijkertijd wordt er van alles georganiseerd voor kinderen en kunnen deze meedoen aan speurtochten en gaan ze op avontuur in het speelparadijs. Als u uw ticket voor Wildlands online koopt, dan krijgt u standaard korting.

Door de regio fietsen

Na uw nacht in een sfeervol hotel in Emmen neemt u de fiets. Als het mooi weer is, dan fietst u langs de hunebedden, door de kleine dorpjes die de regio rijk is en langs de mooie fietspaden door het vlakke landschap. Het kunstwerk broken circle and spiral hill is al sinds 1971 een trekpleister in de regio. Dit typische stukje landart is wel beperkt toegankelijk, dus u moet zich even aanmelden voordat u er naartoe gaat. Eindig uw fietstocht aan de Emmerschans, een verdedigingswerk op de toegangsweg vanuit Duitsland. En een sfeervol hotel in Emmen aan het einde van uw fietstocht is dan natuurlijk een heerlijke thuiskomst.

Wat te doen als het regent?

De hunebedden van zuidoost Drenthe zijn de openlucht musea van de regio en u treft er zeker 5 aan in de omgeving. Een sfeervol hotel in Emmen verlaat u op een regenachtige dag om een tocht langs deze eeuwenoude bouwwerken te maken. Er zijn ook interessante overdekte musea in de regio die u op zo’n dag goed kunt bezoeken. Het Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst, bijvoorbeeld, het AGA museum of het Centrum Beeldende Kunst zijn allen zeer de moeite waard. Kinderen gaan naar de speeltuin Ballorig waar ze binnen naar hartenlust kunnen rennen en springen. En in het winkelcentrum de Weiert, recht tegenover Wildlands, bent u vast ook wel een aantal uren zoet.

Kies een sfeervol hotel in Emmen en ontdek de regio

De regio zuidoost Drenthe kunt u dus perfect vanuit een sfeervol hotel in Emmen te bezichtigen. En heeft u meer tijd, dan heeft de provincie Drenthe nog veel meer te bieden. In dit rustige, vlakke en bijzondere stukje Nederland treft u nog weinig toerisme aan. En dat betekent dat u het ongestoord en op uw gemak kunt verkennen.

Hotel Emmen | Hotel ten Cate is de perfecte plek om geheel tot rust te komen.

Comments are closed.