Curacao vakantie – tropisch paradijs met Nederlands tintje

Van de aloude ABC-eilanden is Curaçao de grootste. Het is een geliefd eiland bij Nederlanders die dit stukje van het Caribisch gebied graag aandoen. Rechtstreekse vluchten van meerdere vliegmaatschappijen zeggen al genoeg. Curaçao heeft al heel lang een band met Nederlanden hoewel het tegenwoordig als zelfstandig land onder het Koninkrijk der Nederlanden valt. Dat betekent dat Curaçao geen euro hoefde in te voeren en ook veel Europese regels naast zich neer kan leggen. Waarom hebben Nederlanders de voorkeur voor juist een Curacao vakantie?

• Het is het grootste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen

• Er zijn directe vluchten naar het eiland toe

• Je kunt er op heel veel plekken gewoon terecht met de Nederlandse taal

• Curacao beschikt over een heerlijk tropisch klimaat

• Curacao heeft schitterende stranden

• Het leven is er veel relaxter dan in Nederland dus ideaal voor vakantie

Terug in de tijd

Nederlanders waren niet de eerste Europeanen die het eiland aandeden. Dat waren de Spanjaarden (in 1499). De Nederlandse West-Indische Compagnie (WIC) veroverde het eiland in 1634. Vanaf dat moment zou er een historische band met Nederland en Curacao gaan groeien. Met wel een aantal zwarte pagina’s want de Compagnie benutte het eiland voor de slavenhandel. De vrij kleine WIC-verdediging macht op het eiland had geluk bij een poging van de Spanjaarden om met een veel grotere macht Curacao te heroveren. Want de Spaanse schepen dreven door een zware storm af en bereikten het eiland nooit. Na het faillissement van de WIC werd het eiland een echte Nederlandse kolonie.

Curacao vakantie tips

Een paar tips als je een Curacao vakantie plant. Huur een auto als je het eiland goed wilt zien. Er is openbaar vervoer maar heel beperkt. De 24/7 economie is nog niet echt doorgedrongen op het eiland. Check dus voor je naar een restaurant gaat altijd eerst de openingstijden. Sommige eethuizen zijn slechts de helft van de week open. Dat geldt ook voor bezienswaardigheden. Kom je in de middag, dan is de deur soms gesloten. Dan over de kleine stekertjes. Geen muggen, maar steekvliegjes dus. Die zijn vooral bij zonsopkomst en zonsondergang nogal hinderlijk. Ga je buiten zitten (en dat doe je dus in Curacao), doe dan voldoende muggenspray op. En met al die laptops, smartphones en andere gadgets in je bagage, moet je niet vergeten een wereldstekker mee te nemen. Er zijn stopcontacten zoals in Nederland maar lang niet altijd nog.

Kom in actie en check deze hoogtepunten

• Christoffelberg (klim van ongeveer vijf kwartier)

• Quadtour op oostelijk Curacao

• Verken werelderfgoed Willemstad

• Snorkelen en duiken (100 duiklocaties, tientallen duikscholen)

• Ga hiken in het nationaal kustpark Shete Boka

• Check de slavengeschiedenis in het Kura Hulanda Museum

Beach life tijdens je Curacao vakantie

Natuurlijk sla je het main event van je Curacao vakantie niet over: de stranden! Jan Thiel Beach en Mambo Beach zijn van alle gemakken voorzien. Winkeltjes en restaurants op een steenworp afstand van het strand. Wel moet je tegen drukte kunnen. Veel gemoedelijker gaat het eraan toe op een van de mooiste stranden van het eiland, het Playa Lagun. Het is meteen ook een van de kleinste. Bon Bini Beach is ook een voortreffelijke zonneplek. De palmbomen wuiven je toe en de zee is heerlijk kalm. En het strand Porto Mari moet je soms delen met een familie forse varkens. Kijk ook eens naar de bezienswaardigheden die het prachtige Aruba te bieden heeft!

Aruba – 27vakantiedagen.nl

Comments are closed.