Dagje Rotterdam?

Ga je een weekendje naar Rotterdam? Gooi alle traditionele uitstapjes overboord en ga naar Rotterdam Zuid. Zuid is helemaal hip, vooral het kleine schiereiland Katendrecht heeft veel te bieden op culinair gebied. Je kunt hier heerlijk genieten van allerlei hapjes en drankjes. Lees hier meer over de leukste adresjes in dit gebied van Rotterdam.

Fenix Food Factory

Je vindt de Fenix Food Factory aan de Veerlaan 19D. Je bent hier aan het juiste adres voor de leukste markt van Rotterdam. Natuurlijk is de Markthal ook een erg leuke indoor markt, maar de Fenix Food Factory is wat meer alternatief. Zeven Rotterdamse ondernemers hebben hier hun eigen winkeltjes gevestigd in een oude loods op Katendrecht. Het industriƫle pand geeft veel sfeer in combinatie met al het lekkers dat er verkocht wordt. De Kaapse Brouwers verkopen hier hun zelfgebrouwen Rotterdamse biertjes, maar je kunt hier ook terecht voor heerlijke koffie en de beste biologische patat van Rotterdam. Je parkeert je auto gemakkelijk in parkeergarage Maastoren of parkeergarage De Rotterdam als je een bezoekje wilt brengen aan de Fenix Food Factory.

Kopi Soesoe

Kopi Soesoe is het adres voor een drankje en muziek, precies om de hoek bij de Fenix Food Factory. Wekelijks kun je hier terecht voor live optredens in de huiskamer terwijl je geniet van een gezellig borreltje of een lekkere lunch. Je kunt hier zelf plaatjes draaien terwijl je heerlijke Indonesische hapjes eet.

Je vindt Kopi Soesoe aan de Sumatraweg 15.

CEO Baas van het vlees

Sumatraweg 1-3 – het adres voor een goed stuk vlees. Hier wordt namelijk niet zomaar vlees geserveerd, maar kwaliteitsvlees als Black Angus en de Japanse Kobe Wagyu. Houd je dus van een goed stuk vlees? Dan ben je hier in heaven beland.

Verdere leuke adressen:

  • De Matroos en het meisje – Delistraat 52: Je eet wat de pot schaft in dit gezellige, kleine restaurant met een Delfts blauwe Jules Deelder aan de muur. Je bepaalt zelf hoeveel gangen.
  • Nhow Bar – Wilhelminakade 137: Een geweldige bar op de zevende verdieping van Rem Koolhaas Rotterdam. Je kunt je vast al indenken hoe mooi het uitzicht hier moet zijn.
  • Daily Deli – Delistraat 2: Genieten van een Kaaps biertje en een broodje op het zonnige terras doe je hier.
  • Hotel New York – Koninginnenhoofd 1: deze mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Je kunt hier heerlijk eten, borrelen en terassen.

Comments are closed.