De Azoren, dit moet je beleven!

De Azoren is een eilandengroep in de Atlantische oceaan (tussen de Amerikaanse kust en de Europese kust). De eilandengroep bestaat uit acht onbewoonde eilanden en negen eilanden waar wel mensen wonen en is een zogenaamde autonome regio van de Republiek Portugal. Steeds meer toeristen reizen naar de Azoren en dit is waarom.

Eilandhoppen

De eilanden van de Azoren zijn van vulkanische oorsprong, wat het landschap een ruig en uniek uiterlijk geeft. De Pico is de hoogste vulkaan met 2351 meter hoog. Deze vulkaan is gelegen op het gelijknamige eiland Pico. Als je de eilanden wilt bezoeken ben je aangewezen op vluchten die vertrekken vanuit Lissabon en Porto. Eilandhoppen wordt mogelijk gemaakt door de lokale vluchten die dagelijks plaatsvinden of de boten die je bij goed weer van het ene naar het andere eiland kunnen brengen.

Walvissen spotten

De bevolking van de Azoren leven voornamelijk van veehouderij, maar vroeger was de walvisvangst de grootste inkomensbron. Sinds het verbod op de walvisjacht zijn de dieren een toeristische attractie geworden: vanuit de eilanden van de Azoren kun je prima walvissen spotten.

Klimaat en natuur

De temperatuur op de Azoren verschilt van 14 graden tot ongeveer 25 graden, waardoor het klimaat zeer constant is. Augustus is de warmste maand. Door het gunstige klimaat is het eiland zeer geschikt voor actieve vakanties. Er valt dan ook genoeg te wandelen. Bijvoorbeeld naar Caideira das Sete Cidades, de meren met groen blauw water gevormd door kraters. De omgeving is schitterend door de vele bloemen die er bloeien. Aangezien het toerisme op alle eilanden toeneemt, komen er ook steeds meer luxe resorts. Hier kun je zwemmen, golfen en ontspannen in de wellness. Kortom: er is voor ieder wat wils op de Azoren.
Enthousiast geworden? Bekijk dan meer informatie over deze eilandgroep en het actuele reisaanbod op de website van VakantieXperts.

Comments are closed.