De beste vertaal apps

Afhankelijk van wat je wil vertalen kun je ervoor kiezen om vertaalbureaus in te schakelen of bijvoorbeeld gebruik te maken van een vertaal app. Heb je een redelijk aantal zinnen die vertaald moeten worden, is het raadzaam om een vertaler in te schakelen. Als je op vakantie bent en je wil weten wat er op de menukaart staat, ga dan voor een app. In dit artikel behandelen we de beste vertaal apps. De afgelopen jaren zijn er flinke verbeteringen toegepast in vertaal apps. Zo klopte een vertaling heel vaak niet, maar werd er wel begrepen wat er bedoeld werd. Nu worden de vertalingen steeds beter dankzij kunstmatige intelligentie. Hierdoor begrijpen de apps de context veel beter en kunnen ze een betere vertaling aanbieden. Echter zitten ze er nog steeds regelmatig naast, maar met wat uitbeelden erbij kom je vaak al een heel eind.

Google Translate
Met de app van Google is het mogelijk om offline te vertalen in 52 talen. Je hebt dus geen internet nodig om deze app te gebruiken, wat in het buitenland erg fijn is. Het is naast het intypen of inspreken van een tekst ook mogelijk om een geschreven tekst via de camera realtime te laten vertalen. Dit is vooral erg handig met bijvoorbeeld een menukaart of straatbordje. Het is in Google Translate ook mogelijk om een vertaalde tekst uit te laten spreken, als je bijvoorbeeld zelf niet weet hoe je iets uitspreekt. Als je in het buitenland bent en je moet korte zinnen vertalen is deze app dus een uitkomst. Moet je echter een langere tekst vertalen, zullen de zinnen niet helemaal correct vertaald worden.

Microsoft Translator
De translator van Microsoft is vergelijkbaar met de translator van Google. Je kunt teksten intypen, inspreken of laten vertalen via je camera. Ook kun je de vertaling extra groot op je scherm laten zien, zodat je gesprekspartner deze ook goed kan lezen. Er zit een functie in waarbij je de twee talen van jou en je gesprekspartner kunt kiezen. Je kunt vervolgens om de beurt een zin inspreken die vertaald wordt en zichtbaar wordt in een tekstballon. Net als Google Translate is het ook mogelijk om offline te vertalen, maar daar moet je wel eerst de desbetreffende taal voor downloaden.

Uiteraard zijn er nog meer vertaal apps beschikbaar, maar dit zijn de twee grootste en beste apps met de meeste functies. Hier kun je zeker mee uit de voeten.

Comments are closed.