De hoogtepunten van Mallorca

Mallorca is een schitterend subtropisch eiland in de Middellandse Zee dat behoort bij Spanje. Jaarlijks trekken er duizenden Nederlanders naar dit eiland om er te genieten van een heerlijke vakantie. Het publiek varieert van jonge vriendengroepen die er voornamelijk komen voor de leuke feestjes tot ouderen die er met een groepsvakantie naartoe gaan. Maar wat zijn nou de hoogtepunten van het eiland? Hieronder lees je er meer informatie over.

Wat je niet mag missen op Mallorca

Ga je met een groep vrienden op vakantie naar Mallorca Spanje? Dan zal je de meeste tijd hoogstwaarschijnlijk doorbrengen in El Arenal, Magaluf en Platja de Palma. Hier zijn alle uitgaansgelegenheden te vinden en kun je iedere dag weer een leuk feest vieren. Toch heeft het eiland nog veel meer te bieden. Hieronder benoemen we de hoogtepunten.

  1. Het dorpje Valldemossa – In het noordwesten van het eiland is het bergdorpje Valldemossa te vinden. Dit dorpje zelf is erg cultureel en leuk om te bezoeken. Echter is de voornaamste reden om erheen te gaan de schitterende natuur die je er omheen vindt. De omgeving is erg groen en staat vol met olijfbomen en amandelbomen. Wandelaars en natuurliefhebbers zullen hier niks tekort komen.
  2. Het plaatsje Alcúdia – In het noorden van Mallorca is de plaats Alcúdia gelegen. Deze historische plaats beschikt nog over mooie stadsmuren met een stadspoort. Deze Middeleeuwse plaats beschikt ook over een schitterende baai met stranden. In de zomer trekken deze stranden dan ook veel bezoekers die er naast het bekijken van de plaats lekker komen ontspannen.
  3. Sóller – Ook dit is een schitterende oude plaats om te komen. Het ligt in het noordwesten van het eiland en deze plaats dateert uit de 16e eeuw. Rondom deze plaats liggen groene vlakten met olijfbomen en citrusvruchten.
  4. Verder moet je ook absoluut een bezoek hebben gebracht aan de hoofdstad van het eiland Palma de Mallorca. In deze sfeervolle stad ben je al snel een hele dag zoet. Daarnaast kun je hier een bezoek brengen aan de schitterende kathedraal La Seu.
  5. Wil je juist een rustigere vakantie beleven en genieten van het lekkere klimaat? Dan kun je verblijven in Palma Nova dat dichtbij Magaluf is gelegen. Deze rustige badplaats beschikt over een aantal mooie strandjes en baaitjes. Datzelfde geldt voor de badplaats Cala d’Or in het zuiden van Mallorca.

Comments are closed.