De kleurrijke tuinen van Kent & Sussex

Onder Londen, in het zuidelijke deel van Groot-Brittannië, bevinden zich de ‘counties’ Kent en Sussex. Waar in de winter de tuinen zich ‘klaarmaken’ voor een nieuw seizoen, ontpoppen zich in de zomerperiode kleurrijke bloemenvelden met oude rozen en vaste planten. Niet voor niets zijn Engelse tuinen sinds eeuwen geliefd bij vele tuin- en natuurliefhebbers. Van kleine en idyllische cottagetuinen tot royale parken met eeuwenoude hagen en bomen. En de diversiteit rond het Engelse tuinlandschap? Die is verrassend groot…

Great Dixter

Groot-Brittannië is rijk aan parken en tuinen. Maar, sommigen weten er echt ‘uit te springen’. Te beginnen bij één van Engelands mooiste tuinen: Great Dixter. Christopher Lloyd, een bekende tuinschrijver, bewoonde tot aan zijn dood deze bijzondere locatie. Zo zou eveneens het historische huis het lijnenspel in de tuin bepalen. De zoon van Christopher wist de tuin fenomenale waarde te geven door de overweldigende bloemenpracht waar geen dag hetzelfde zou zijn. Hedendaags wordt de tuin bewaakt door een hoofdtuinier waarbij het historisch decor perfect bewaard is gebleven.

Bijzondere tuinen

Daar waar het gras altijd gemaaid is en overal witte bloemen bloeien, bevindt zich het ‘Sissinghurst Castle’. Van vaste planten en oude rozen tot een klassieke boomgaard; een Engelse tuin in zijn meest chique vorm. Uitgebreide moes- en kruidentuinen, klassieke rozen en formele vijvers. Bij ‘Town Palace’ weten de eigenaar en eigenaresse je graag rond te leiden in hun sprookjesachtige privétuin. Maar, ook andere tuinen bieden ‘botanische verrassingen’, zoals het ‘Pashley Manor Garden’ met zijn grootse vijvers, de ‘Clinton Lodge Garden’ met zijn verrassende ’tijdperken’, ‘Merriments Garden’ met een superieure kijk op tuinieren en het ‘Goodnestone Park’ met zijn vier jaargetijden.

Garden Tours

Bij Garden Tours krijg je een geheel verzorgde reis naar Kent & Sussex waarbij deskundigen je alles kunnen vertellen over wat je wilt weten rond de aanwezige flora. Van kleine tuinen tot grote parken; de diversiteit van Kent & Sussex is eindeloos te noemen.

Comments are closed.