De mooiste stranden

Als je aan Nederland denkt, denk je niet altijd aan een ontspannen strandvakantie. Het Noord-Europese land heeft een kustlijn van zo’n 450 kilometer tot aan de Noordzee. Er zijn ook verschillende eilanden waarop zich ook enkele badplaatsen bevinden. Omdat Nederland naast mooi ook best wel duur is, raden we de kortingskaart van NapPas aan, een kortingskaart voor uitjes en evenementen.

Een lang strand op Texel

Texel is het grootste van de Waddeneilanden en ligt in het noorden van Nederland. Je hele westkust is een enkel, ongeveer 30 kilometer lang zandstrand. Deze bestaat uit verschillende secties genaamd Paal. Hun nummers dienen ter oriƫntatie en zorgen er bijvoorbeeld voor dat je het populaire restaurant in Paal 17 beter kunt vinden.

Amelands strand

Ameland is ook een van de Waddeneilanden en heeft een heel lang strand. Dit wordt beschouwd als een van de schoonste van het hele land. Op het strand zijn vier paviljoens waar eten en drinken wordt verkocht en strandstoelen en parasols kunnen worden gehuurd. Ook zijn er toiletten en douches. Het getij spoelt regelmatig schelpen aan op het strand, die je tijdens een lange wandeling kunt ontdekken. Er zijn vier dorpen net achter het strand – zeker een bezoek waard. 

Veel stukken strand worden bewaakt door strandwachten, dus u kunt ze het beste in de gaten houden als u met kinderen op bezoek bent. Voor optimaal comfort kunt u in sommige delen van het strand kleine huisjes huren. Dit werkt op dag- of weekbasis en verhuur voor de hele zomer is ook mogelijk. Bij een strandhuis horen vaak ook ligstoelen en parasols.

Terschelling: Een festival op het strand

Terschelling is een ander West-Fries eiland, waarvan de hele Noordzeekust een lang zandstrand heeft. Een deels vrij hoog duinlandschap scheidt het strand van de rest van het eiland. Het water is vrij ondiep als je binnenkomt, wat het baden gemakkelijker maakt, vooral voor kinderen. Op Terschelling zijn zeer levendige gedeelten, maar ook gedeelten waar u in alle rust van de zon kunt genieten.

Elke zomer vindt het Oerol Festival plaats over het hele eiland, waar ook het strand bij hoort. Er vinden concerten, theatervoorstellingen en tentoonstellingen plaats. Als kunstliefhebber mag je dit meerdaagse spektakel niet missen.

Schiermonnikog: Groene duinen op een breed strand

Schiermonnikoog, het kleinste van de Waddeneilanden, heeft een van de breedste stranden van Europa. Je kunt daar tot een kilometer naar het water lopen als je je deken op de buitenste rand hebt uitgespreid. Met een lengte van 18 kilometer is er genoeg ruimte voor de vele zwemmers, joggers en schelpenzoekers. Tijdens een strandwandeling ziet u veel kleine en overwoekerde duinen, die zich door hun groene kleur onderscheiden van het geel van het zand.

Zwemplezier in Bergen aan Zee

Bergen aan Zee is een plaats in de provincie Bergen die speciaal is opgericht als badplaats. Tegenwoordig is het strand een van de populairste van Nederland. Hier kunt u niet alleen zwemmen en zonnen, maar ook zeilen en andere watersporten beoefenen. In verschillende paviljoens wordt de hele dag vermakelijke muziek gespeeld. Als je daar geen zin in hebt, kun je je ook terugtrekken in de rustigere gedeelten van het strand. Er is geen voedselvoorziening in de directe omgeving van het strand, om supermarkten en andere winkels te bezoeken moet je de vijf kilometer naar Bergen rijden.

Comments are closed.