Een dag in Barcelona

Hoewel Barcelona niet de hoofdstad is van Spanje, is het wel de hoofdstad van Catalonië. Dit is een autonome regio in Spanje. In Catalonië wordt daarom ook geen Spaans gesproken maar Catalaans, wat veel weg heeft van de Franse taal. Wereldwijd zijn er maar weinigen die Catalaans spreken. Je kan je gelukkig wel goed uitdrukken in het Spaans of Engels. Wanneer je Engels spreekt zal je soms wel met handgebaren moeten uitleggen wat je bedoelt.
Barcelona is een goed georganiseerde stad en dat zie je ook terug in het openbaar vervoer en wegennet. Hierdoor kan je jezelf makkelijk verplaatsen binnen de stad, zonder dat je daarbij snel zal verdwalen. Door dit uitstekende netwerk kan je een hoop doen en zien in de stad.

Werken van Gaudi

Barcelona wordt vaak in een adem genoemd met Antoni Gaudi. Dit is Barcelona’s meest bekende kunstenaar en heeft een grote bijdrage geleverd aan de architectuur in de stad. Hij is onder andere verantwoordelijk geweest voor:

Sagrada Familà
De Sagrada Familie is waarschijnlijk het bekendste gebouw van Barcelona. Het is een basiliek waarvoor Gaudi een grote zo niet de grootste bijdrage heeft geleverd. De basiliek is van binnen en buiten een prachtig kunstwerk. Elk detail is met de grootste precieze gebouwd en is sinds de start in 1882 nog steeds niet af. Sagrada Familià is een ontzettend populaire attractie, waardoor je soms wel een paar uur in de rij staat. Het is daarom aan te raden om je dag hier te beginnen.

Park Güell
Dit park dankt zijn naam aan de initiatiefnemer van dit park, genaamd Eusebio Güell, en is ontworpen door Gaudi. Dit park met ca. 15 hectare pijnbomen was initieel bedoeld als woonpark voor de rijke elite in Barcelona. Toen hier geen animo voor bleek, ontstond het idee hier een park voor de mensen uit Barcelona te maken. Het park staat vol met kenmerkende werken van Gaudi, met als bekendste werk de hagedis. Vroeger was dit een gratis attractie, maar tegenwoordig betaal je 8 euro per persoon aan entreegeld.

Casa Milà
Dit appartementen complex behoort tot een van de bekendere werken van Gaudi. Het gebouw staat net als een aantal andere werken van de kunstenaar op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO.

Stadsstranden

Barcelona kent een heerlijk Middelandsezee klimaat, waardoor het er warm en zonnig kan zijn. Het kan daarom heerlijk zijn om verkoeling op te zoeken aan het strand. Dit kan bij Barcelona aan een van de 7 stadsstranden, te weten: Sant Sebastià, Barcelona, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant. Barceloneta is met 1100 meter het langste strand en populairste strand van Barcelona. Het heeft drie volleybalvelden, pingpong tafels, een skateboard gebied en een gymnastiek. Dit maakt het ook ideaal voor de sportliefhebbers. Verder zijn er diverse barretjes langs het strand te vinden. Kortom geschikt voor een paar uurtjes ontspanning en verkoeling.

Winkelen

Een wandeling over de Ramblas, mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een dagje Barcelona. De Ramblas is een populair voetgangersgebied waar je hapjes, drankjes en souvenirs kunt kopen. Grenzend aan de Ramblas zijn twee publiekstrekkers te vinden. De eerste is de Mercado de La Boqueria. Dit is een overdekte markt waar allerlei lekkernijen verkocht worden. De presentatie van de aangeboden goederen ziet er werkelijk oogstrelend uit. De andere publiekstrekker is de Plaça Reial. Dit is een groot openbaar plein, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het plein is omgeven door gezellige terrasjes, waar je gezellig een hapje kan eten en drinken.
Ten oosten van de Ramblas vind je de Barri Gòtic. Dit is een van de oudste wijken van de stad en vormt ook wel het centrum van de oude stad. De wijk straalt veel charme uit door zijn kronkelende straatjes en gotische gebouwen. Verder kan je in de Barri Gòtic goede terecht voor authentieke restaurants, winkels, cafés en boetiekjes.

De avond

De avonden van Barcelona hebben veel te bieden. Er zijn voldoende gezellige barretjes, cafe’s en restaurants, maar het grootste spektakel vind je aan de Av. Reina Maria Cristina. Hier staat het kasteel van Montjuïc en de magische fonteinen. De fonteinen zijn in de avond onderdeel van een show dat door vele toeristen wordt aanschouwt. Tijdens de show worden alle fonteinen geactiveerd. Ook gaan dan de gekleurde lichten aan, waardoor er een magisch ontstaat. Deze fonteinen worden daarom ook Font Magica genoemd.

Nadat je alles bezocht en gedaan hebt, wil je natuurlijk lekker slapen. In Barcelona kan je goede hostels vinden, tegen een zachte prijs. Zoek je echt naar goede aanbiedingen voor je slaapplek, kijk dan op Hosteldeals. Hier vind je nog aantrekkelijkere prijzen voor de al goed geprijsde hostels.

TAG: Gezinsvakanties – jongerenreizen Spanje

Comments are closed.