Een dagje weg met een huurauto

Een dagtripje maken, op vakantie of de eigen auto niet beschikbaar. Er zijn verschillende redenen waarom je een auto zou huren. Veel mensen huren een auto voor meerdere aaneengesloten dagen. Toch is het heel goed mogelijk om een huurauto voor slechts één dag te nemen. Kort huren noemen we dit. En met kort huren wordt niet alleen een weekend of een midweek bedoeld, maar ook één dag. Of een dagdeel.

De voordelen van een huurauto

Een auto huren heeft vele voordelen. Zo hoef je niet om te kijken naar onderhoud van de auto. En is deze goed verzekerd. Gebeurt er onderweg iets? Dan weet je dat de verhuurder verder alles regelt. Ook wordt er vaak pechhulp bij een huurauto meegegeven. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar voor geheel Europa. Onderweg stil komen te staan is dan geen probleem meer. Je wordt snel weer op weg geholpen. Alles zit in de huurprijs inbegrepen. Extra’s of aanvullende opties worden apart verrekend. De brandstof betaal je zelf, de kilometerprijs kan helemaal of gedeeltelijk inbegrepen zijn of exclusief. Informeer vooraf altijd goed naar de voorwaarden.

Waar gaan we naartoe?

Her ideale dagje uit is voor iedereen weer anders. Een pretpark of attractiepark, een museum, een dagje winkelen in Amsterdam of Maastricht, er valt zoveel te zien en te beleven. Zowel in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk of waar dan ook. Vaak ga je als gezin op pad, of met je partner. Maar ook kan je er behoefte aan hebben om eens alleen een dagje weg te gaan. Van huis uit is een huurauto snel geregeld. Gewoon online. De auto toch langer nodig? Ook dat is mogelijk. Vaak geldt er een korting bij langer huren.

Op vakantie zonder auto

Niet iedereen heeft een auto. Of rijdt een auto van de zaak maar mag hier niet mee op vakantie. Maar ook naar erg drukke bestemmingen kan het lastig zijn om met de auto op vakantie te gaan. Denk maar eens aan het centrum van Amsterdam. Parkeren is hier enorm duur. Zonder auto op vakantie of een weekendje weg is goed te doen. Maar wat doe je wanneer je toch een dagje weg wilt van het hotel, vakantiehuisje of de camping? Een huurauto is dan de oplossing. Deze is voor een halve of een hele dag te huur zodat uitstapjes gemakkelijk gemaakt worden, zonder vast te zitten aan een lang huurcontract.

Comments are closed.