Hoe kun je je voorbereiden op een road trip?

Een road trip is natuurlijk fantastisch! Je kunt thuis in de auto stappen en kijken waar je heen wilt rijden, maar je kunt ook naar de andere kant van de wereld vliegen en een gedeelte van je backpackavondtuur doorbrengen op de weg. Huur een camper en rijd een land helemaal door. Amerika, Australië en Nieuw Zeeland lenen zich perfect voor een lange road trip. Waar moet je op letten bij het plannen van jouw road trip? Hoe bereid je je goed voor? Lees hier een aantal tips.

Planning

Wat vind jij fijn reizen? Wil je thuis alles al voorbereiden? Of kijk je liever ter plekke wel wat je gaat doen? Wat je voorkeur ook heeft, je moet sowieso een aantal dingen thuis voorbereiden. Het is verstandig om een grove planning te maken zodat je vanuit thuis al een auto of een camper kunt huren. Je kunt dan ook kijken of er feestdagen zijn in het land van bestemming, zodat je hier rekening mee kunt houden en eventueel een overnachting kunt vastleggen.

Inlezen

Ga je bijvoorbeeld backpacken in Nieuw Zeeland en Australië? Lees je dan in over het land. Wat is er allemaal te zien? Wat zijn de hotspots? Waar moet je voor oppassen? Wat zijn de verkeersregels in het land? Heb je een internationaal rijbewijs nodig? Wat zijn de voorwaarden van het huren van een camper of auto?

Het lezen van reisgidsen en informatie op internet geeft je waarschijnlijk veel motivatie om alleen maar meer te weten te komen over de plek van bestemming. Je kunt ook films en documentaires kijken over je plek van bestemming.

Ga voorbereid op reis

Op het moment dat je op de hoogte bent van alle in’s en out’s van het land wat je wilt bezoeken is het belangrijk om te kijken naar veiligheid. Wat heb je allemaal nodig om veilig de weg op te kunnen? Omdat je soms misschien enorme stukken rijdt in niemandsland moet je je voorbereiden om verschillende situaties. Zorg voor een ‘noodpakket’ met een deken, veiligheidshesjes, een EHBO setje en een zaklamp. Daarnaast moet je altijd voldoende water en eten bij je hebben.

Verder is het belangrijk om een goede reis- en autoverzekering te hebben wanneer je voor een road trip kiest. Kijk goed naar wat er precies verzekerd is en wat niet. Moet je een aanvullende verzekering nemen? Laat je hier goed over informeren.

TAG: Dynad.com

Comments are closed.