Modestad Milaan!

Milaan is dé modestad van Europa. De meest luxueuze kledingmerken komen uit deze stad en daarmee leent het zich voor de perfecte citytrip voor modeliefhebbers. Wanneer je door de straten van Milaan loopt, zie je ontzettend veel dure merken: Gucci, Versace, Prada en ga zo maar door. Maar wat zijn de leukste plekjes om naartoe te gaan wanneer je in Milaan bent? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Luxe winkelen

Als vrouw zijnde in Milaan, mag je de Monte Napoleone zeker niet overslaan. Deze winkelstraat is te vergelijken met de PC Hooftstraat in Amsterdam en alle dure merkwinkels zijn er te vinden. Naast het feit dat je er flink geld kunt uitgeven, is het ook een gelegenheid om je status te laten zien. Er lopen verschillende celebrities rond in mooie kleding en auto’s. Daarnaast neemt de pers veel foto’s voor roddelbladen. Ben je beroemd? Zorg dan dat je er piccobello bij loopt in deze winkelstraat. Gelukkig spelen veel winkels hierop in, door een bodyguard voor de deur te zetten en zo een veilige winkelomgeving te creeren. Kun je niet wachten met het shoppen van winterkleding zoals heren bontjassen? Begin dan vast met online shoppen op verschillende websites in Nederland. Ook daar zijn veelal Italiaanse merken te vinden. Iets minder geld te besteden? Ook voor dat publiek zijn er talloze boetiekjes en winkels te vinden met low budget kleding. In deze winkelstraten kun je in ieder geval rustig winkelen:

  • Corso Buenos Aires
  • Corso Vittorio Emanuele
  • Via Torino
  • Porta Ticinese

Culinair genieten

Er is een wijk in Milaan die eruit bovenuit schiet qua restaurantjes, namelijk de Zona Tortana. Hier zijn talloze trendy hotspots en lokale Italiaanse eettentjes. Een daarvan is ‘God Save the Food’, hier kun je genieten van een verse maaltijden. Of ga voor een lekkere koffie op het terras. Geen tijd om te lunchen? Ook het afhalen van broodjes is mogelijk. Het interieur is een inspirerende plek met veel groen, zwarte spijlen stoeltjes, hout en andere grafische elementen. Een andere prachtig visrestaurant is ‘Fish’, met uiteraard enkel een aanbod van vis. Ook deze sfeervolle tent leent het perfecte decor voor een avondje uit. Tot slot zijn er in de lange straat Via Savona veel eettentjes te vinden, zoals ‘Maido’. Een klein maar ontzettend sfeervol plekje. Prachtige lampen, hangplanten en een Japans streetfood menu met allerlei kleine hapjes.

Winkelen & eten

Een dagje winkelen & ‘s avonds heerlijk eten is een gouden combinatie voor stelletjes. Overdag winkelen voor mooie stijlvolle outfits, en ‘s avonds schitteren in een avondjurk of een Italiaans overhemd. Dus wacht niet langer en boek een heerlijke citytrip naar deze Italiaanse modestad.

Comments are closed.