Stedentrip paklijst

Een stedentrip maken is altijd leuk. Er zijn zoveel mooie steden in de wereld dat het nog moeilijk wordt om er een te kiezen. Kijk gewoon welke steden op dat moment aantrekkelijk geprijsd zijn, des te eerder kun je opnieuw op stedentrip. Als je voor een paar dagen op een stedentrip gaat hoef je natuurlijk niet zoveel mee te nemen. Dat scheelt ook weer in de kosten als je niet zoveel bagage mee neemt. Met een handige paklijst kun je niets vergeten.

De basis is belangrijk

Allereerst zijn er de basis items die je echt niet moet vergeten:

  • Paspoort of identiteitskaart
  • Eventueel visum – ETA – ESTA
  • Neem ook een kopie van je reisdocumenten mee
  • Zorgverzekering EHIC pas en reisverzekering papieren
  • Contant geld
  • Je pinpas en creditcard (zorg dat je geld opnemen in het buitenland hebt geactiveerd)
  • Je smartphone plus oplader en eventueel oortjes voor je smartphone
  • Eventuele medicijnen

Als je dit bij je hebt, dan heb je in ieder geval het belangrijkste. Natuurlijk zijn er nog meer dingen die handig zijn om mee te nemen, maar bij de bovenstaande items zit je al snel om het hand als je die vergeet.

Wat moet je nog meer mee nemen

Kleding, ondergoed en toiletspullen moet je natuurlijk ook niet vergeten. Wat je precies aan kleding mee neemt hangt af van de bestemming en het klimaat ter plekke. Een zonnebril is voor iedere stedentrip handig. Neem ook paracetamol en eventueel (blaren)pleisters mee en neem je overige toiletspullen mee in mini-uitvoeringen. Ga je naar warm weer dan is een herbruikbare drinkfles ook handig. Een rugzakje voor overdag waar je de reisgids, je powerbank en je camera in kunt doen is ook prettig. Vergeet de opladers niet en eventueel een reisstekker als de stekker niet zo in het stopcontact past op je bestemming.

Kleding

Als je met kleding in laagjes werkt, kun je alle weersomstandigheden aan. Een paar gemakkelijke schoenen zoals sneakers eronder en je bent klaar om de stad te ontdekken. Zorg dat alles in een kleine trolley past die je als handbagage mee kunt nemen. Maak rolletjes van je kleding. Het kreukt dan minder en er past meer in je koffer.

Comments are closed.