Top 7 toeristische activiteiten in Amsterdam

Amsterdam is een fantastische bestemming voor jouw volgende stedentrip. Wandel langs de grachten of bezoek het Anne Frank huis. Daarnaast is Amsterdam ook nog eens de fietsstad bij uitstek. Alleen, je moet de Nederlandse hoofdstad nog bereiken natuurlijk. Parkeren in Amsterdam kan vaak een dure en moeilijke aangelegenheid zijn. Het Q-Park kan hierbij de goedkope oplossing zijn voor parkeren in Amsterdam.

1. De Grachtengordel

Wie denkt aan Amsterdam denkt aan de grachtengordel waardoor het vaak vergeleken wordt met steden als Venetië of Brugge. De grachten zijn een bezienswaardigheid op zich en het best te bezichtigen met een rondvaartboot. Via de bekendste grachten zoals de Prinsengracht, Herengracht of Keizersgracht passeer je langs de historische panden die elk hun verhaal hebben en vaar je onder de beroemde bruggen van de stad.

2. Anne Frank Huis

Iedereen kent wellicht het leven van Anne Frank dankzij het dagboek dat ze bijhield toen ze ondergedoken zat in dit huis. Vandaag is het huis een museum dat haar leven belicht en waar je nog steeds de kamers ziet waar ze jarenlang vertoefde.

3. Rembrandthuis

Dit museum is het huis waar Rembrandt heeft gewoond toen hij de opdracht voor ‘De Nachtwacht’ kreeg. Je vindt er hedendaags nog steeds dezelfde inrichting en enkele van zijn meest beroemde werken.

4. De Amsterdamse Wallen

De Amsterdamse Wallen is de naam voor een van de oudste buurten van de stad. Het wordt ook gebruikt als het gebied tussen de Warmoestraat en de Zeedijk, wat gelijk staat aan het Red Light District. Hier doen veel prostituees hun zaken in een kamertje dat te zien is achter glas. De rode kleur van de lampen verklaart de naam Red Light District.

5. Rijksmuseum

Amsterdam kent heel wat musea maar vooral deze is niet te missen. Hier hangen enkele van de belangrijkste kunstwerken van Nederland waaronder de Nachtwacht van Rembrandt.

6. De Amsterdam Dungeon

Deze attractie is gelijkaardig met die van Londen en vertelt de donkere geheimen van de stad Amsterdam. Zo leer je over de duistere geheimen van Rembrandt en veel andere donkere verhalen die zich ooit afspeelden in de straten van Amsterdam.

7. Leidseplein

Terwijl je wagen geparkeerd staat op het Q-Park  kun je je makkelijk met het openbaar vervoer verplaatsen richting het Leidseplein. Met heel wat terrassen, restaurants en theaters staat dit bekend als een uitgaansgebied.

Comments are closed.