Waarom Barcelona een goede keus is voor een city trip

Vandaag de dag bezoeken worden de Europese hoofdsteden veelvuldig bezocht. Door de grote hoeveelheid aan online reisgidsen, krijgen we massaal inspiratie over deze steden. Dit leidt natuurlijk tot grote interesse, waardoor men weer dan alleen een virtuele ervaring wil hebben. Aan deze interesse dragen onze vrienden op sociale media natuurlijk in grote mate bij. Hier komt bij dat door het grote aanbod van vliegtuigmaatschappijen een reis naar een van de Europese hoofdsteden goedkoop maakt. De ware budget toeristen kunnen daarnaast gebruik maken van goedkope trein- of buslijnen. Hierdoor zijn er nog maar weinig drempels om een stad als Barcelona te bezoeken. Verder moet er natuurlijk wel een goede reden zijn om Barcelona te bezoeken en die is er! Barcelona is een van de meest leuke Europese hoofdsteden om te bezoeken. Maar er is meer… Lees hieronder dé redenen waarom je Barcelona zou moeten bezoeken.

Cultuur

Barcelona is een stad met een rijke mix aan cultuur, hierdoor heeft de stad voor iedereen wat te bieden. Cultureel gezien is Barcelona een populaire stad om te bezoeken. Dit komt met name door de werken van de kunstenaar Antoni Gaudi. Gaudi heeft de stad zo veel moois geschonken, waardoor de populairste bezienswaardigheden van deze kunstenaar zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn: La Sagrada Familia, Park Guell en Casa Mila.

Shoppen

Shopaholics komen in Barcelona niks te kort. In de winkelgebieden en de comfortabele overdekte winkelcentra vindt je natuurlijk alle internationale winkelketens. Daarnaast heeft de stad natuurlijk ook zijn high fashion winkelstraat. Aan de Passeig de Gràcia kan men zich tegoed doen aan de tasjes en pakken van vele duizenden euros. Maar misschien nog veel leuker zijn de winkelstraten in het oude centrum, in de wijk Barri Gotic. Hier zijn diverse kleine boetiekjes te vinden, waar de leukste items gekocht kunnen worden.

Culinair

Het Mediterraanse leven staat gelijk aan lekker en uitgebreid eten. Hier is Barcelona gaan uitzondering op. Men kan dus zeer goed genieten van de vele cafe’s, restaurants en tapas-barretjes. Ben jij geen liefhebber van smakelijke hapjes en een heerlijke wijntje, dan is Barcelona geen stad voor jou… 😉

Stranden

Bij een typische city trip, denk je niet direct aan heerlijk luieren aan het strand. Maar ook dit is iets wat deze Europese hoofdstad te bieden heeft. Barcelona kent 5 kilometer strand verdeeld in 7 delen, met elk hun eigen kenmerk. Zo is er een deel voor voor de toeristen, een deel voor de lokale bevolking en een deel voor homo’s en naturisten.

Nachtleven

Wanneer de zon ondergaat komt het bruisende nachtleven nog meer tot zijn recht. Hoewel het in de vooravond al lekker druk is, begint het spektakel na het diner pas echt. De mix van de hoge avond temperaturen en de verkoelende cervezas, zorgen voor een zwoele sfeer. En voor de feestbeesten… Barcelona heeft dagelijks wel iets leuks te bieden in de vele bodegas, bars, discoheken en buitenfeesten.

Zoals je ziet, maakt het niet veel uit of je nu van cultuur, shoppen, het nachtleven, bakken op het strand of lekker eten en drinken houdt. De stad heeft genoeg te bieden, waardoor een tripje naar deze stad vrijwel altijd zal slagen!

TAG: Actieve gezinsvakantie – Jongerenvakantie Spanje

Comments are closed.