Bedrijven in Amsterdam willen wel groeien, maar kunnen niet

De meeste werkgelegenheid is te vinden in de Randstad, en dan met name in en rond Amsterdam. Logisch dus dat snelgroeiende bedrijven zich hier willen vestigen. Een aspect waar met risicomanagement geen rekening wordt gehouden is het risico op te weinig personeel. Veel bedrijven moeten namelijk nee zeggen tegen opdrachten omdat ze simpelweg te weinig personeel hebben om aan de vraag te kunnen voldoen.

Tekort aan IT’ers
Vooral in de IT-wereld is er een tekort aan personeel. Er zijn gewoon niet genoeg programmeurs om alle opdrachten uit te kunnen voeren. Dit tekort remt de groei van bedrijven die eigenlijk een stap verder willen. Daarnaast willen de bedrijven graag mensen in de buurt hebben, en geen IT team in bijvoorbeeld India waar moeilijk mee te schakelen is. Technische ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op en een groot deel van de bedrijven is tegenwoordig afhankelijk van techniek. Er komen wel steeds meer IT studenten, maar daar kan pas over een aantal jaar van geprofiteerd worden.

Werving- en selectiebureaus
Werving- en selectiebureaus maken dankbaar gebruik van het tekort aan IT personeel. Voor bedrijven is het hierdoor extra duur om goede IT’ers aan te trekken. Ook is het maar de vraag hoe lang ze blijven, aangezien ze in principe overal terecht kunnen. Ze worden zowat belaagd door recruiters met verschillende aanbiedingen voor banen.

Amsterdam
De werkgelegenheid groeit in Amsterdam harder dan in de rest van Nederland. Zowel Nederlanders als mensen uit andere landen vinden Amsterdam een geweldige stad om in te wonen en carrière te maken. Niet gek dus dat zowel de huizenmarkt als de arbeidsmarkt te krap is geworden. Een oplossing is dat (grote) bedrijven zich meer gaan spreiden, zodat er wat ruimte komt in Amsterdam en de werkgelegenheid ook in andere steden aantrekt. Echter blijft Amsterdam voor velen de enige echte hoofdstad waar alles te doen en beleven is.

Comments are closed.