‘Cool’ merk onbelangrijk voor werkzoekenden

Uit internationaal onderzoek van Monsterboard blijkt dat werkzoekende het onbelangrijk vinden of het merk van de nieuwe werkgever cool is of dat ze in een mooi kantoor gevestigd zijn. Wat ze wel belangrijk vinden is om terecht te komen in een sector die er toe doet. Het onderzoek is gehouden onder 2.500 internetgebruikers die op zoek zijn naar een baan.

Levendige omgeving

In de Verenigde Staten vindt men het het meest onbelangrijk of ze komen te werken in een modern kantoor met de nieuwste snufjes en hip document management. Slecht 2 procent zegt het relevant te vinden hoe mooi het kantoor is tegenover 4,5 procent van de Europeanen. Wereldwijd zegt 6 procent dat een cool merk de doorslag kan geven voor het kiezen van een nieuwe baan. Opvallend is dat 11 procent van de inwoners van de VS het van belang vinden om in een levendige omgeving te werken tegenover maar liefst 20 procent van de Italianen, Fransen en Nederlanders.

Inspirerende collega’s

De Noord-Amerikanen en Europeanen hebben een passievol beroep wel hoog in het vaandel staan. 61 procent van hen vindt dit in grote mate van belang tegenover maar liefst 80 procent van de Scandinaviërs. 21 procent van de inwoners van de VS neemt het werken met oude rotten in het vak die een grote inspiratiebron zijn in de overweging mee bij het kiezen voor een baan tegenover de helft, 11 procent, van de inwoners van Europa.

Uiterlijk vertoon minder belangrijk

De conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat uiterlijk vertoon steeds minder belangrijk wordt voor mensen. Een mogelijke factor hiervoor kan de economische crisis zijn. Mensen gaan misschien weer terug naar de kern en denken na over wat ze nou eigenlijk echt belangrijk vinden. Ze komen erachter dat ze graag passie willen vinden in hun werk en zien dat uiterlijk vertoon niet gelukkig maakt.

Comments are closed.