De veelzijdige opleiding administratief medewerker

Een opleiding volgen kan erg verstandig zijn om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Bijvoorbeeld bij Fabius kun je opleidingen volgen waar werkgevers echt interesse in hebben. Zo vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en kun je snel aan de slag bij een nieuwe baan. De opleiding administratief medewerker is erg veelzijdig en je kunt er nog veel kanten mee op. Niet alleen de opleiding, maar ook de werkzaamheden die je tijdens je werk gaat uitvoeren zijn erg veelzijdig.

De opleiding administratief medewerker

Tijdens de opleiding administratief medewerker leer je 5 verschillende vaardigheden: toetsenbordvaardigheid, MS Office, kantoorpraktijk, MS Office vervolg, en taal en rekenen. Deze opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 30 lessen. Deze lessen vinden 1 ochtend of 1 avond per week plaats. Aangezien het gebruik van een computer erg belangrijk is, kun je tijdens de lessen bij Fabius gebruik maken van een laptop van Fabius. Meestal heb je thuis ongeveer ook nog 1 dagdeel nodig om je huiswerk te maken. Ook hier oefen je op de computer. Verder moet je thuis je examens voorbereiden. Hoe lang je hier precies mee bezig bent, hangt natuurlijk af van je al aanwezige kennis en ervaring. Als je bijvoorbeeld nog nooit met een computer hebt gewerkt of nog nooit hebt getypt, zal dit wat extra oefening nodig hebben.

 

Het eerste onderdeel, toetsenbordvaardigheid, is erg belangrijk voor een administratief medewerker. Je zult namelijk veel met een computer gaan werken, en dan is het fijn als je efficiënt met een toetsenbord kunt omgaan. Hetzelfde geldt voor het tweede onderdeel, MS Office. Word, Outlook en Excel worden veel gebruikt als administratief medewerker. Daarom komen deze zeker aan bod tijdens de opleiding administratief medewerker. Het onderdeel kantoorpraktijk is ook erg belangrijk, hier leer je allerlei verschillende vaardigheden die van pas kunnen komen tijdens je baan. Hierbij kun je denken aan baliewerkzaamheden en kantoorvaardigheden. Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken zijn hierbij erg belangrijk. Ook is klantgericht werken en representativiteit erg van belang. Verder komen internet, social media, en basisvaardigheden taal en rekenen aan bod. Tijdens het vierde onderdeel, MS Office vervolg, wordt er dieper in gegaan op de vaardigheden met betrekking tot Word en Excel. Het laatste onderdeel, taal en rekenen, gaat in op bedrijfsrekenen en een vervolg op de basisvaardigheden voor taal en rekenen.

 

Voor elk van de vijf onderdelen van de opleiding zal er een examen worden afgenomen. Als je deze allemaal met succes voltooit, zul je je diploma ontvangen. De eerste drie onderdelen; toetsenbordvaardigheid, MS Office en kantoorpraktijk vormen samen de opleiding voor receptioniste / telefoniste. Je zult dus aan het einde van je opleiding ook het diploma voor receptioniste / telefoniste ontvangen. Zo ga je niet naar huis met één, maar zelfs met twee waardevolle diploma’s.  

Vervolgopleidingen

Als je de opleiding administratief medewerker succesvol hebt afgerond, kun je verder studeren voor een hoop andere kantooropleidingen. Commercieel administratief medewerker, financieel administratief medewerker, secretaresse, commercieel medewerker binnendienst en buitendienst of verkoopmedewerker behoren tot de mogelijkheden.

 

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden heel divers. Of je nou commercieel bent aangelegd, of meer houdt van het financiële gedeelte, er is voor ieder wat wils. Voor meer informatie kun je eens kijken op de website van Fabius.

 

Comments are closed.