Helpen in het buitenland met vrijwilligerswerk

Heb je er eigenlijk al eens ooit over nagedacht om weg te trekken voor een paar weken opzoek naar avontuur in het buitenland? Het is helemaal niet moeilijk om naar het buitenland te trekken en om daar mensen in nood te gaan helpen. Wist je trouwens dat dit een van de mooiste dingen is die je in jouw leven kan realiseren? Je bestrijdt de armoede en jij staat centraal voor de lokale bevolking. Je gaat dingen tegenkomen die je jouw hele leven lang bij blijven.

Helpen om het even waar je wilt

Zo goed als in elk land ter wereld werken vrijwilligers om de lokale bevolking een beter leven te geven. De lijst is oneindig lang en telt ontelbare landen waarvan je zelfs nog nooit gehoord hebt. Het is helemaal niet moeilijk om erop uit te trekken, het is het moeilijkste om een land te vinden waarvoor je een maand of langer wilt werken voor het goede doel. Jouw hulp is hard nodig want samen werken wij kosteloos voor een beter leven!

Wat je investeert, krijg je 1000 maal terug

Europa heeft de mentaliteit van een echte geldstaat, waarin het geld belangrijker is dan een mensenleven. Hoewel we dit niet kunnen ontkennen, zul je dit buiten Europa niet vinden. Het is een feit dat je zelf wat euro’s bijeen moet verzamelen om te kunnen vertrekken. Denk maar aan een vliegtuigticket, onderdak, inentingen, verzekeringen en jouw eten daar. Wat je hier in geld investeert, krijg je vanaf dag één terug in een andere waarde als wat we hier gewend zijn. Denk eraan dat de mensen die arm zijn en bijna geen geld hebben, toch gelukkig kunnen zijn met wat ze hebben. Als jij ze dan nog gaat helpen om ervoor te zorgen dat ze beter kunnen leven, krijg je zoveel dankbaarheid dat je niet meer terug naar hier wilt komen.

Comments are closed.