Hoe kan een uitzendbureau helpen bij sollicitatie?

Lage drempel:iedereen welkom

Een uitzendbureau kan een ideale partner zijn bij het zoeken van een geschikte baan. In de eerste plaats is de drempel laag om een uitzendkantoor binnen te stappen en zelfs al moet er een afspraak gemaakt worden voor een kennismakingsgesprek, is de eerste stap gezet.

Bij Vakmasters zijn nieuwe kandidaten die werk zoeken in de bouw of in een technisch vak steeds welkom, met of zonder ervaring. De deur staat altijd open en je kan rekenen op een hartelijk onthaal zonder poespas. Aangezien zij niet de uiteindelijke klant zijn, is er bij een eerste gesprek geen spanning of stress en kan je als kandidaat een ontspannen en openlijk gesprek voeren zonder je reeds beoordeeld te voelen.

De ideale tussenpersoon

Bovendien is een uitzendkantoor de ideale tussenpersoon. De consultants kennen de klant en weten wat hij nodig heeft. Ze kennen ook vaak de bedrijfscultuur van de klant: heerst er een open of meer formele sfeer, mag er eens gelachen worden of zijn de werkers meer op zichzelf afgestemd …

Na een eerste gesprek met jou als kandidaat zal de consultant van het uitzendkantoor meteen weten of je past in het bedrijf of niet. De consultants van het uitzendbureau zullen er steeds voor zorgen dat ze de klant bezoeken op hun eigen kantoor of werkplaats, de juiste vragen stellen en het bedrijf goed kennen om zo de meest geschikte kandidaten te vinden. Vaak stellen de klanten hoge eisen, maar kan het uitzendkantoor deze toch overhalen om je een kans te geven, zelfs al beantwoordt je profiel niet aan alle eisen.

Een schat aan tips

Een uitzendkantoor is bovendien ook een ‘coach’. Vraag om raad en tips: kom ik goed over, wat raad je me aan te verbeteren in mijn cv of mijn manier van praten … De consultants zijn uiteindelijk professionals op gebied van tijdelijke of definitieve rekrutering. Ook bij Vakmasters kan je rekenen op de nodige steun en raad: gebruik die om voor jezelf de ideale baan te vinden. Aangezien zij de klant kennen, kan je ook reeds allerlei vragen stellen om je eerste gesprek of werkdag bij je nieuwe werkgever voor te bereiden. Je zal ook beter weten wat er precies van jou verwacht wordt. Ook kan er makkelijker over loon en doorgroeimogelijkheden worden gesproken. Eenmaal je een paar tijdelijke opdrachten via het uitzendkantoor verricht hebt, kennen ze je ook beter. Je bent er geen nummer en je bouwt een relatie op met je coach. Zo wordt de vlakke weg gevormd naar het vinden van de ideale baan. Succes !

Comments are closed.