Tips bij het zoeken naar een baan die je echt leuk vindt

Het is ontzettend belangrijk om ergens te werken waar je het echt naar je zin hebt. Je moet immers elke dag naar je werk en je bent er 40 uur per week. Als je je werk niet leuk vindt, zal dit dus zeker ten koste gaan van je werkplezier en misschien zelfs wel van je vrije tijd en relaties. Als jij altijd chagrijnig bent omdat je niet graag naar je werk gaat, zal dit namelijk ook niet fijn zijn voor je naasten, vrienden en familie. Daarom is het erg belangrijk om een baan te vinden die echt bij je past. Maar hoe vind je nou een baan die je echt leuk vindt? In deze blog geven we je een aantal tips.

Jouw kwaliteiten, drijfveren en ambities

Het is het slimst om te beginnen bij jezelf. Wat zijn je kwaliteiten en competenties? En wat vind je nou écht leuk om te doen? Waarvoor kom jij graag in actie? En waarvoor doen mensen graag een beroep op jou? Beantwoord allerlei vragen als deze en langzaam maar zeker zul je erachter komen in welk vak je een baan moet zoeken. Sta ook stil bij de waarden die jij belangrijk vindt, zoals betrokkenheid. En vergeet ook niet om dingen op een rijtje te zetten waarvan je juist totaal geen energie krijgt. Dit helpt namelijk bij het schetsen van een compleet beeld van wat je leuk vindt. 

Arbeidsomstandigheden die bij je passen

Vervolgens moet je ook nadenken over de arbeidsomstandigheden waarin je het liefst zou werken. Als je een echte teamplayer bent en je werkt de hele dag in je eentje op kantoor, dan is dat geen goede match. Hier haal je dan namelijk geen werkplezier uit. Bedenkt dus goed met wat voor soort mensen je graag zou samenwerken, hoe veel uur je zou willen werken en welke arbeidsvoorwaarden je belangrijk vindt.

Op zoek naar organisaties en functies

Als je voor jezelf een compleet beeld hebt wat voor werk je zou willen doen en in wat voor soort bedrijf, dan kun je een lijst gaan maken met interessant bedrijven en functies. Vervolgens kun je zelf op zoek naar vacatures, of je kunt jezelf aanmelden bij een uitzendbureau. Zoek je bijvoorbeeld naar vacatures in Middelharnis? Dan kun je terecht bij Vakmasters.

CV en motivatiebrief

Je CV, motivatiebrief en het gesprek zijn ontzettend belangrijk voor je potentiële werkgever bij het bepalen of je de baan krijgt of niet. Zorg er dus voor dat je je CV up-to-date, persoonlijk en netjes maakt. Ook je motivatiebrief moet er netjes uitzien. Stel dat je wordt uitgenodigd op een gesprek, kleed je dan netjes en verzorgd aan en zorg voor de juiste uitstraling.

Comments are closed.