Tips & trics voor het vinden van een baan in het buitenland

Wil je gaan werken in het buitenland? Dan zijn er een aantal dingen waar je goed over na moet denken. Als je gaat werken in het buitenland komt hier namelijk net iets meer bij kijken dan wanneer je werkt in Nederland. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn en zeker te zijn van wat je wilt. In dit artikel lees je verschillende tips die je helpen bij het nemen van de juiste beslissing

Maak een planning

Hoeveel tijd gaat het je kosten om een carrière van de grond te krijgen in het buitenland? Je moet een baan vinden die bij je past, de hele sollicitatieprocedure doorlopen, en als je bent aangenomen ook nog verhuizen. Dit gaat alles bij elkaar wel wat tijd in beslag nemen.

Het is ook verstandig om van tevoren te bedenken hoe lang je in het buitenland wil blijven. Dit kan belangrijk zijn voor de functie waar je op solliciteert, maar ook alles eromheen zoals het vinden van woonruimte.

Mocht je al weten dat je niet langer dan een jaar in het buitenland wil blijven, bedenk dan ook al wat je wil als je terugkomt. Misschien kan je een deal sluiten met je huidige werkgever. Deze kan een jaar buitenlandse ervaring ook als een mooie toevoeging zien voor het bedrijf. Misschien wil je ook wel totaal iets anders, maar begin dan ook weer op tijd met solliciteren.

Zorg dat je de taal beheerst

Je kunt overal willen gaan werken, maar je moet wel de taal beheersen die in een bedrijf gesproken wordt. Ga je in een internationaal bedrijf werken dan zal je Engels van een hoog niveau moeten zijn. Wil je zelfs bij een lokaal bedrijf gaan werken, dan zal je ook de lokale taal onder de knie moeten hebben.

Cultuurschok

Bedenk voor jezelf hoeveel waarde je hecht aan de cultuur waarin je leeft. Deze kan in andere landen heel anders zijn. Dit kan je juist fijn vinden maar het kan je ook tegenstaan. Hier kom je liever achter voordat je de stap hebt genomen om er te gaan werken en wonen. Verdiep je dus goed in de cultuur van het land waar je wil gaan werken.

Comments are closed.