Volg de cursus wijkverpleegkundige

Ben je geïnteresseerd in de cursus wijkverpleegkundige en wil je meer informatie over deze cursus? Dat komt goed, want in dit artikel staat informatie over de cursus beschreven.

Functie wijkverpleegkundige

De wijkverpleegkundige heeft weer belangstelling gekregen, vanwege een duidelijke herwaardering. Je krijgt als wijkverpleegkundige een grote rol in de ondersteuning van ouderen en mensen met een chronische ziekte die zolang mogelijk in hun eigen huis willen blijven. Tijdens deze cursus leer hoe je in die functie focus legt op eigen regie, zelfmanagement en participatie en hoe je ondernemerschap, samenwerking en innovatie gebruikt. Ook wordt er aandacht geschonken aan het omgaan met problemen die voortkomen vanuit de ethiek. De opleiding geeft ook aandacht aan de mogelijkheden en keuzes die je kunt maken als je gebruik wilt maken van e-Health. Ook leer je de focus op resultaten en effecten te leggen.

Je zult vast met vragen rondlopen zoals wat het voor je werkzaamheden betekent om steeds meer een beroep te doen op de regie van een cli├źnt en om de mantelzorgers meer bij de zorg te betrekken. Een andere vraag van je zou kunnen gaan over de indicatiestelling en de het toewijzen van de zorg.

De nieuwe cursus wijkverpleegkundige biedt aandacht aan het beantwoorden van onder andere bovenstaande vragen. Het gaat tijdens de cursus over het indiceren, ondersteunen van zelfmanagement en participatie en het samenwerken binnen de wijk en preventie. Binnen deze cursus is het leren van elkaar, het uitwisselen van kennis en ervaring een belangrijk onderdeel. Het bewust worden, typeren en inzetten van jou als wijkverpleegkundige voor de behoefte van de client is belangrijk.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor je als je BIG-geregistreerd bent met minimaal een HBO-diploma. Ook ben je minimaal 8 uur per week werkzaam bij een organisatie die verpleegkundigen inzet in de eerstelijnszorg.

Comments are closed.