Wat moet je doen tijdens een carrièreswitch?

Het kan zijn dat je na een tijdje niet meer tevreden bent met je huidige beroep. Je wilt dan iets nieuws. Dan ga je een carrièreswitch maken. Maar dat is niet zomaar gebeurt omdat er veel dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Vaak weet je nog niet eens wat je wilt gaan doen. En wat zijn je motivaties om te stoppen?

Waarom

Je moet natuurlijk als eerste kijken waarom je wilt veranderen. Het is namelijk heel makkelijk om te zeggen dat je zomaar wilt stoppen. Je kijkt dan naar wat jou gelukkig maakt en wat jij kan. Daarna ga je kijken wat je minimaal wilt gaan verdienen. Naast een misschien te laag salaris zijn er vaak meerdere factoren die jou ongelukkig maken op het werk. Als je die op een rijtje zet dan is het vaak makkelijker om toch te kiezen voor een carrièreswitch. 

Wat

Als je jezelf overtuigd hebt, dat je huidige baan niks meer voor jou is. Dan is het tijd voor een nieuwe carriere. Je zorgt ervoor dat je nu wel iets passends vindt. Vaak moet je verder kijken dan je interesses. Je kijkt dus ook naar de banenmarkt. Omdat sommige beroepen erg gevraagd zijn. Voorbeeld is de bouw. Als je in de bouw wilt gaan werken dan heb je vaak snel iets gevonden bijvoorbeeld bij Vakmasters. Mocht je niet over de juiste vooropleiding beschikken dan kan je kiezen voor omscholing. Er zijn veel mensen die dat doen.

Inspiratie 

Soms kan het zijn dat je geen idee hebt van wat je wilt gaan doen. Maar je huidige baan zie je ook niet meer zitten. Er zijn oneindig beroepskeuzetests die jou kunnen helpen met de zoektocht naar de perfecte baan. Verder helpt het kijken op diverse vacaturesites ook. Je ziet dan wat er allemaal aangeboden wordt en ziet dan misschien de perfecte baan. Veel onderzoek zorgt voor succes. 

Rekening mee houden

Het veranderen van beroep gaat vaak niet zonder consequenties. Meestal zoeken bedrijven mensen die al enige ervaring hebben in dat werkgebied. Je moet dan zorgen dat je al enige ervaring hebt. Dat kan door middel van stage tijdens een opleiding. Omdat je vaak minder ervaring hebt dan andere mensen die dat beroep uitoefenen, dan is je inkomen meestal lager. Zorg er dan voor dat je genoeg geld aan de kant hebt gezet. Zo kan je zonder zorgen beginnen met een nieuw beroep.

Comments are closed.