Hoe een slowjuicer kopen voor beginners

3 overwegingen bij het kopen van een Juicer

Sap maken is de nieuwste rage onder de gezondheid freaks. En ik kan het je niet kwalijk nemen als je het ook doet. Vers sap is natuurlijk erg gezond en het is een goede weg om gewicht te verliezen of als je simpelweg meer energie wilt hebben gedurende de dag.

 

Dus je hebt besloten om je eerste slowjuicer of sapcentrifuge te kopen zodat je eigen power juice thuis kunt klaarmaken. Maar als je, net als ons, graag veel productbeoordelingen leest voor je iets koopt heb je wellicht al uren en uren onderzoek gedaan naar de beste slow juicers die vandaag de dag op de markt zijn.

Ach, we kunnen het je niet kwalijk nemen. De grote verscheidenheid aan juicers zowel online als offline kan erg verwarrend zijn. Daarom hebben we deze simpele handleiding gemaakt over hoe je de perfecte juicers kiest die bij jou past.

 

Bij het kiezen van een juicer is dit de top 3 van details waar je rekening mee moet houden voor je er (hopelijk) een aanschaft:

 

Juicer Kwaliteit

 

Je zou een juicer moeten kiezen die is gemaakt van een goede kwaliteit. Overweeg te kiezen voor een roestvrijstalen pers, omdat deze de neiging hebben een rijker en stabieler sap te produceren met minder oxidatie. Dit soort juicers zijn echter wel prijzig. Als dit niet geschikt is voor jouw budget, ga dan voor juicers die gemaakt zijn van andere materialen.

 

Meestal zegt de duur van de garantie veel over de kwaliteit van een juicer. Ga voor een model met minstens 5 jaar garantie. 10 jaar is het beste als je het mij vraagt. Gerenommeerde merken zoals Omega, Super Angel en Kuvings bieden 5-10 jaar garantie.

 

Vermogen

Veel mensen raken gefrustreerd als ze erachter komen dat de sapcentrifuge die ze hebben gekocht niet effectief sap kan persen uit tarwegras, of olie uit pinda’s. Zij hebben zich niet vooraf gerealiseerd dat een ‘super juicer’ niet bestaat. Ze nemen gewoon aan dat de pers die ze hebben aangeschaft alles kan verwerken wat erin wordt gestopt. Dit is een GROTE fout.

 

Bij het kopen van een sapcentrifuge moet je eerst bepalen welke soorten producten je zoal wilt gebruiken. Het persen van tarwegras is een heel ander verhaal dan bijvoorbeeld wortelen. Als je meer bladgroenten wilt gebruiken is het raadzaam om te kiezen voor een slow juicer met een dubbele vijzel / tandwiel systeem. Als je pasta of tofu wilt maken is het verstandig een slow juicer te kiezen met een automatisch uitwerpmechanisme.

 

Hoeveelheid en kwaliteit sap

Voor mij is de sap opbrengst het allerbelangrijkste. Niet alleen de hoeveelheid sap, ook de kwaliteit ervan is erg belangrijk. Slow juicers worden aanbevolen als je de grootste hoeveelheid en de beste kwaliteit sap wilt van je producten. Omdat slow juicers een langzamer rpm (omwentelingen per minuut) hebben, is er minder warmteontwikkeling tijdens het persen, waardoor de oxidatie tot een minimum beperkt blijft.

 

Dus dat is het: kwaliteit, vermogen en hoeveelheid / kwaliteit sap. Dit zijn de top 3 overwegingen die ik je wil aanraden te doen als je een juicer gaat kopen. Er zijn ook andere dingen waar je aan moet denken.

 

Hier nog enkele juicer kooptips

 

Dus wat zijn de volgende top 3 overwegingen bij de aanschaf van een sapcentrifuge of slowjuicer?

 

Uitstekende klantenservice

Als je oog is gevallen op een bepaalde juicer, verzeker je er dan van dat de fabrikanten en/of verkopers een solide en goede klantenservice hebben. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent een sapcentrifuge online te kopen.

 

Je moet weten wat het bedrijf voor regels hanteert bij het vervangen en repareren van onderdelen. Het is ook handig om te weten of ze een geautoriseerd service center in de buurt hebben, omdat je geen week of twee wilt wachten op vervanging van een vultrechter.

 

Bekijk ook hoe je contact op kunt nemen met de klantenservice. Hebben ze een 24-uurs hotline? Een goede slow juicer fabrikant of verkoper heeft een 0800-nummer of een online chatservice die je kunt benaderen als er iets vreselijk mis is met jouw juicer.

 

Geloofwaardige Negatieve beoordelingen

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar je moet kijken naar de negatieve beoordelingen over de specifieke juicer waar je interesse in hebt. Je wilt weten waar mensen over klagen. Als de juicer al een tijdje op de markt is, zul je zeker wat minder aardige beoordelingen vinden (wat een goed teken is, want het betekent dat mensen het product werkelijk kopen en gebruiken).

 

Neem de meest negatieve beoordeling in overweging. Het lezen hiervan laat je ook weten waar je op moet letten bij andere juicers. Als jij denkt dat je kunt leven met waar anderen over klagen wat betreft de juicer, kan dat je helpen om te beslissen of dit apparaat geschikt is voor jou.

 

De juiste prijs

Dit zou je minste zorg moeten zijn. Desalniettemin is de prijs nog steeds een grote factor bij de aanschaf – je moet weten of je een goede juicer koopt of dat je wordt afgezet.

 

In het algemeen moet je niet meer dan € 230.- betalen voor een sapcentrifuge. Slow juicers zijn natuurlijk duurder en zouden tussen de € 275.- en € 460, – moeten kosten. Koop NOOIT een juicer voor meer dan € 550, -, tenzij het een Super Angel of Norwalk is.

 

Nogmaals, de belangrijkste 3 dingen om te overwegen zijn: een goede klantenservice, geloofwaardige negatieve beoordelingen en tenslotte een redelijke prijs (bij voorkeur is dit de volgorde van belangrijkheid). Als je deze tips opvolgt is de kans groot dat je niet teveel moeite hebt met het aankoop proces. En geloof ons, je bespaart je veel hoofdpijn nadat je je eerste glas vers sap zelf hebt gemaakt.

Comments are closed.