Led lampen – GU10 led

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om alle lampen te vervangen voor led lampen wegens de vele voordelen die led lampen bieden. Maar niet alleen huishoudens kiezen voor het plaatsen van led lampen, ook de overheid kiest ervoor om steeds meer te verlichten met behulp van led lampen. Zo wordt sinds kort een gedeelte van de A44 verlicht met led lampen. De overheid heeft ervoor gekozen om deze lampen te gebruiken aangezien zij hier een hoop geld en het milieu mee besparen.

Besparen met behulp van led lampen
De aanschafprijs van een led lamp is vele malen duurder dan de aanschafprijs van een gloeilamp of een halogeen lamp, maar op de lange duur zul je zien dat je een stuk goedkoper uit bent door de aanschaf van een led lamp. Led lampen gaan om te beginnen namelijk al langer mee, de levensduur van een led lamp is namelijk ongeveer 30.000 uur tegenover de 10.000 uur van een gloeilamp of de 1.200 uur van een halogeen lamp. Dit komt omdat led lampen van een betere kwaliteit zijn dan andere lampen en ze bijvoorbeeld betere kunnen tegen trillingen, kou enzovoorts. Ook kunnen ze beter tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze ook prima geschikt zijn als verlichting buiten. Maar dat is nog niet alles.
Led lampen verbruiken namelijk ook minder stroom dan gloei- of halogeen lampen. Dit zul je als consument ook kunnen zien als je alle lampen in je huis vervangt met led lampen, de stroomrekening zal dan een stuk goedkoper uitvallen dan wanneer je je huis vol hebt hangen met gloeilampen of halogeen lampen. Led lampen verbruiken namelijk 85% minder stroom dan een gloeilamp of halogeen lamp en dat zul je merken. Je zult zien dat dit een flinke kosten besparing oplevert voor de portemonnee.
Een led lamp is dus in aanschaf erg duur in vergelijking met andere lampen, maar op de lange duur geven led lampen meer rendement doordat ze van betere kwaliteit zijn en ook nog eens een stuk zuiniger dan andere lampen.

Led lampen en de voordelen voor het milieu
Buiten het feit dat led lampen een flinke besparen in de portemonnee kunnen opleveren, zijn ze ook nog eens goed voor het milieu. Dit heeft weer te maken met het feit dat een led lamp minder stroom nodig heeft en er dus ook minder stroom hoeft te worden opgewekt. Door minder stroom op te wekken komt er ook minder CO2 in de atmosfeer en dat is weer beter voor het milieu. Door led lampen te gebruiken ben je dus ook vaak onbewust bezig met het besparen van het milieu.
Zoals al eerder aangegeven hebben led lampen een lange levensduur, dit is ook een groot voordeel voor het milieu, want dat zorgt er weer voor dat er minder afval wordt geproduceerd waardoor de afvalbergen ook minder snel groeien en er dus nog minder gevaarlijke stoffen in de natuur komen vrij komen.

Wegens de vele voordelen is het dus zeker raadzaam om alle lampen binnen uw woning te vervangen voor led lampen. Het is zowel goed voor uw portemonnee als ook voor het milieu en dat beginnen steeds meer mensen in te zien, waardoor mensen er ook steeds vaker voor kiezen om wat meer uit te geven aan een led lamp en later de vruchten te plukken door het gebruik van de led lamp. Wacht dus niet langer en schaf vandaag nog led lampen aan voor uw hele huis. Door nu een investering te doen, zul je zien dat je in de toekomst een stuk goedkoper uit bent en ook nog eens de natuur bespaart door deze minder te vervuilen. Wie wil dat nu niet?

Comments are closed.