Lekker goedkoop eten bestellen: 3 budgettips

Lekker eten bestellen is iets wat we vrijwel allemaal wel incidenteel doen. Sommige meer dan anderen, maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat in vrijwel iedere leeftijdsgroep er tegenwoordig wel een paar keer per jaar wordt besteld. En dat is ook geen wonder, zeker niet nu tijdens de coronacrisis, want we zijn ook veel drukker en dan is een keertje makkelijk eten gewoon heel aantrekkelijk. Toch blijft het een feit dat zelf koken goedkoper is dan eten bestellen. Voordat je echter weer met het lood in de schoenen naar de supermarkt vertrekt of kiest voor boodschappen online doen, is het belangrijk om te beseffen dat je ook op heel veel verschillende manieren geld kunt besparen wanneer je een bestelling plaatst bij jouw favoriete restaurant.

Kan jij wel wat extra hulp gebruiken? Hier zijn 3 fijne budgettips om je op weg te helpen.

1.     Vergelijk het aanbod


Allereerst is het belangrijk om niet direct bij jouw favoriete restaurant te bestellen, maar eerst het alsmaar groter wordende aanbod te vergelijken. Best food near me zoeken is een eenvoudig klusje, wanneer je naar een groot bezorgplatform gaat. Hier vind je direct de beste restaurants bij jou in de buurt en wordt het ook eenvoudiger om zowel prijs als kwaliteit te vergelijken. Daarnaast zijn consumenten vaak ook in staat om een positieve of negatieve recensie achter te laten. Het kan dan ook geen kwaad om deze mee te nemen in je beslissing. Zo weet je een beetje wat je van de service kunt verwachten. Enkele euro’s besparen voor zeer slecht eten is natuurlijk zonde. Neem daarom altijd zowel kwaliteit als prijs in overweging om de beste keuze te maken.

2.     Bestel familiegerechten


Wat eten we vandaag snel en gemakkelijk? Met die vraag begin je het gezinsoverleg en iedereen heeft een eigen mening. De jongste wil een pizza, de oudste liever friet en jij en je partner hebben meer trek in iets speciaals. Vervolgens zit er altijd wel één iemand met lange tanden aan het eten of bestellen jullie enorm veel verschillende gerechten om iedereen gelukkig te maken. Niet doen!

De meeste restaurants bieden tegenwoordig namelijk zogenaamde familiegerechten aan. Hiermee bespaar je enorm veel geld ten opzichte van iedereen zelf iets laten bestellen. Gelukkig bestaan er ook heel veel gevarieerde menu’s, waarbij er echt voor ieder wat wils te vinden is. Maak hier dankbaar gebruik van, zodat je het hele gezin een beetje tegemoet kunt komen en tegelijkertijd geld bespaart.

3.     Vermijd extra’s


Eten bestellen? Butlon heeft dan vast precies wat je zoekt. Op dit bezorgplatform vind je eenvoudig de beste restaurants bij jou in de buurt. Maar in die eenvoud schuilt ook een gevaar. Je wordt namelijk al snel in de verleiding gebracht door al die heerlijke gerechten. Zo is het ook wel heel interessant om nog een extra bakje saus, een ijsje, toetje of frisdrank te bestellen. Bedenk echter wel dat de restaurants hier vaak geld op verdienen. Zo betaal je al snel twee of meer euro voor een klein blikje frisdrank, terwijl je dezelfde drank misschien ook gewoon in de koelkast hebt staan. Ook een euro voor een bakje saus betalen is natuurlijk zonde wanneer dit ook gewoon in huis is.

Loop daarom eerst eens naar de koelkast, vriezer en voorraadkast en bepaal wat je zelf al in huis hebt. Hier kan je ontzettend veel geld mee besparen. En het is uiteindelijk net zo lekker!

Comments are closed.