Man beroofde werkgever voor duizenden euro’s aan Legofiguren

Dat er soms een pen, zakjes suiker of andere kleine dingen worden meegenomen op het werk komt regelmatig voor. Niet iedereen heeft het door of ziet de ernst er niet van in. Een man uit Noord-Tsjechië maakte het wel iets bonter en beroofde zijn baas voor duizenden euro’s. Hij is hiervoor opgepakt en krijgt een welverdiende straf.

Petr Botek, zoals de dief heet, stal voor duizenden euro’s aan Legofiguren uit de speelgoedwinkel waarin hij werkzaam was. Onbekend is hoeveel poppetjes er werden meegenomen, meldt Metro. Klanten konden vooraf melden welk speelgoed uit de winkel ontvreemd moest worden. Daarna verkocht Botek de Legofiguren op zijn eigen website.

Er wordt geschat dat hij zo’n 6.100 Lego-poppetjes heeft meegenomen. De figuren vertegenwoordigen een totale waarde van circa 18.790 euro. Lego heeft verschillende series uitgebracht maar Botek had vooral interesse in de meest dure en populairste poppetjes. Waarschijnlijk gaat het daarbij om Starwars, Super Heroes en andere productlijnen.

Door klanten ontmaskerd

De crimineel werd ontdekt nadat klanten gingen klagen over speeltjes die ze misten nadat ze een aankoop hadden gedaan bij zijn werkgever. Vervolgens nam de eigenaar contact op met het hoofdkantoor van Lego maar die gaven aan dat de oorzaak bij de winkel zelf lag. Er waren namelijk nergens andere klachten over het missen van onderdelen.

Zo kwam de eigenaar zijn werknemer op het spoor die hij vervolgens aangaf bij de politie. De Tsjechische hermandad heeft Botek aangehouden en een gevangenisstraf opgelegd. Hij mag 5 jaar boeten voor zijn diefstallen.

Comments are closed.