Twee grootste smartphone producenten: Apple en Samsung

Er zijn twee bedrijven die op dit moment de smartphone markt domineren. Dit zijn Samsung en Apple. Samen zijn ze goed voor het grootste deel van de wereldwijde smartphone verkopen. Apple heeft het meest populaire toestel maar Samsung heeft meerdere populaire modellen in het assortiment. Meer over de twee grootste smartphone producenten lees je op deze pagina.

Apple: de iPhone ontwikkelaar
Apple is een wereldwijd technologiebedrijf met het hoofdkantoor in Cupertino, Californië. Het technologie bedrijf uit de Verenigde Staten werd op 1 april 1976 opgericht door het drietal Steve Wozniak, Ronald Wayne en Steve Jobs. Apple is een sterke wereldwijde merknaam dat verschillende keren onderscheiden is voor de grensverleggende en innovatieve producten die men maakt. Het zijn producten waar jaren later nog over gepraat wordt en alle producten worden met groot applaus ontvangen door de markt. Voorbeelden van de uitvindingen van Apple zijn de iPhone 6s, Apple TV en Mac. Er wordt ook software door het elektronicabedrijf gemaakt voor het Windows besturingssysteem maar tevens voor het eigen OS X dat gebruikt wordt op de Mac.

Samsung: het grote assortiment
Samsung is één van de innovatiefste elektronicabedrijven in de wereld maar het is ook één van de grootste bedrijven. Op 1 maart 1938 is het Koreaanse Samsung opgericht door Lee Byung-chull. Meer dan 208.000 mensen zijn wereldwijd werkzaam voor het bedrijf op verschillende afdelingen. Samsung is het hoogst genoteerde merk uit Korea wereldwijd. Nu zijn er niet heel veel grote bedrijven in Korea maar ook op de wereldschaal vergeleken met andere bedrijven doet Samsung maar voor weinig bedrijven onder. Samsung is de producent van veel elektronicaproducten. In bijna elke elektronische productenmarkt heeft Samsung een handje. De mobiele toestellen van Samsung worden goed verkocht en zijn de enige echte concurrent van de Apple iPhone. De voornaamste mobiele toestellen van Samsung zijn de Samsung Galaxy S smartphones. Dit jaar is het de Samsung Galaxy S6 Edge die enorm goed verkocht is.

Comments are closed.