Waarom lezen zo gezond voor je is

Lezen is echt super gezond voor je. Als je leest komt je geest tot rust, maar lezen is ook leuk. Het verhaal kan zo spannend zijn dat je moeite hebt om het boek weg te leggen. Als je niet verder kunt lezen, dan blijft het boek toch trekken, want je wilt natuurlijk heel graag weten hoe het verhaal afloopt.

Doeleinden van lezen

Lezen werkt niet alleen ontspannend, het is ook goed voor andere doeleinden. Je vraagt je misschien af waar lezen dan nog meer goed voor is. Lezen is goed voor je ogen. Voor je ogen? Ja, inderdaad voor je ogen. Als je leest, kun je je inleven in de personages in het boek, daardoor ga je ook met een andere blik naar de mensen om je heen kijken. Wist je trouwens dat als je een boek voor de tweede keer leest, je hele andere dingen opvallen dan tijdens de eerste keer? Zo heb je stof om met andere over te praten, dus goed voor je sociale contacten.

Voor iedere lezer een boek

Als je een echte leesliefhebber bent en je boek is bijna uit, dan wil je natuurlijk snel weer in een nieuw boek beginnen. Als je alle boeken die je hebt uit hebt gelezen, dan moet je op zoek naar een nieuwe boeken. De leukste en populairste boeken van Nederland kun je in de boeken top 10 vinden. Wil je meer informatie over de boeken top 10, klik hier dan voor een goede tip. Er zijn tegenwoordig zoveel boeken, dat je beter kunt afgaan op recensies en ervaringen van anderen.

Comments are closed.