Zeker van je aankoop met CBW-erkend

De economie krabbelt gelukkig steeds verder op en zijn we al een tijdje uit de crisis. Helaas ervaren nog veel winkels problemen als gevolg van deze periode waarin minder werd verkocht. Bij grote aankopen zoals meubels, ben je er graag van verzekerd dat het goed gaat. Jij kijkt uit naar je nieuwe inrichting, maar het kan zomaar gebeuren dat het bedrijf waar jij spullen hebt gekocht, alsnog failliet gaat. De productie wordt dan stopgezet en jij krijgt je bestelling niet thuis. Door te kopen bij een CBW-erkende woonwinkel ben je beter beschermd in dit soort situaties.

Bescherming voor de consument

CBW -erkend is een keurmerk voor woonwinkels. Winkels die zich hierbij aansluiten krijgen onder bepaalde voorwaarden samengesteld door de consumentenbond dit keurmerk. Het geeft de koper meer zekerheid bij de aankoop van een product. De garanties bij dit keurmerk zijn: aanbetalingsgarantie, drie jaar productgarantie en een onpartijdige klachtenafhandeling. Ook zijn er algemene voorwaarden van toepassing die de consument beschermen. Hierin zijn de regels omtrent aanbetalen, afrekenen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie in opgenomen. Klachten worden afgehandeld oor de onafhankelijke Geschillencommissie Wonen.

Failliet wat nu?

In het geval van een faillissement van het bedrijf krijg je geen geld terug, daar is het keurmerk niet voor bedoeld. Zij zorgen ervoor dat er een vervangende koop plaatsvindt. Je krijgt dus een nieuw product en de aanbetaling ben je niet kwijt, maar wordt van het nieuwe bedrag afgehaald. Ook als je het product al wel in huis hebt, gaat de garantie na faillissement bij CBW verder. Wil je er zeker van zijn dat deze voorwaarden ook gelden op jouw toekomstige aankopen, ga dan alleen naar winkels met een CBW- erkend keurmerk. Je herkent deze winkels aan het groene logo met actueel jaartal op de deur of op de website.

Comments are closed.