Drukwerk en logo ontwerpen

Drukwerk

Drukwerk hebben we tegenwoordig nodig voor heel veel zaken, denk maar aan flyers en brochures. Het is onbestaande om drukwerk weg te denken in de tijd waarin we nu leven.

Drukwerk: voldoende informatie doorgeven

Als je drukwerk wilt laten uitvoeren, dan moet je goed doorgeven wat je juist wilt aan het bedrijf dat jouw drukwerk zal uitvoeren. Eerst en vooral moet je doorgeven wat er juist gedrukt moet worden. Dit kan je doorgeven in een bestand (bijvoorbeeld *.docx of *.pdf), een figuur of in nog andere formaten.
Een tweede zaak dat zeer belangrijk is, is het soort papier waarop het drukwerk moet gebeuren. Je kan bijvoorbeeld drukwerk laten uitvoeren op gerecycleerd papier of gewoon papier, op karton of iets dikker papier, op glanzend of mat papier, …. Ook moet je denken aan het formaat waarop het drukwerk moet gebeuren. Dit is alvast het derde item dat doorgegeven moet worden: het drukwerk formaat. Hier bestaan vaste formaten in. U kan bijvoorbeeld drukwerk laten uitvoeren op A3, A4 of A5, maar u kan zelf ook afmetingen doorgeven voor uw gewenste drukwerk.

Logo ontwerpen

Als u een bedrijf heeft, dan wilt u uiteraard graag een logo hebben dat uw bedrijf kenmerkt. Hiervoor moet u een logo ontwerpen, maar daarbij moet u met enkele zaken rekening houden. U moet, bij een logo ontwerpen, bijvoorbeeld rekening houden met de kleuren die u wilt gebruiken in uw logo, maar ook met de vorm (vierkant, rechthoek, cirkel, ovaal of een andere vorm) en met andere zaken, zoals het lettertype en de figuren die moeten voorkomen in uw logo. Als u dat allemaal weet, dan kan u een logo ontwerpen.

Logo ontwerpen: uitbesteden

Een logo ontwerpen is niet voor iedereen gemakkelijk. Vele mensen die dit doen als beroep hebben hiervoor eerst gestudeerd. Als een logo ontwerpen onbekend is voor jou, laat je dit het beste uitbesteden door een bedrijf of een grafisch ontwerper die hierin gespecialiseerd is. Zulke bedrijven gebruiken speciale en vaak dure computerprogramma’s waarmee ze een logo ontwerpen. Bij het uitbesteden van een logo ontwerpen, moet je voldoende informatie doorgeven aan het bedrijf die dit zal uitvoeren. Geef liever te veel informatie mee dan te weinig, want hoe meer zo’n grafisch ontwerper weet, hoe beter dat een logo ontwerpen zal lukken en hoe meer het jouw smaak zal zijn. Wat een grafisch ontwerper niet weet, daarmee kan hij uiteraard geen rekening houden bij een logo ontwerpen.

Comments are closed.