Een duurzaam bedrijfsleven

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend begrip, zowel in de consumptieve sfeer als in de zakenwereld. Potentiële en bestaande klanten identificeren zich steeds meer met duurzaamheid. Ze willen hun steentje bijdragen aan een nieuwe wereld en verwachten dat hun zakelijke partner of leverancier hierin mee gaat. Een bedrijf wordt afgerekend op duurzaamheid en verantwoordelijkheid, ook al heeft een bedrijf geen raakvlakken met de duurzame sector.

Alles kan duurzamer

Ook al heeft het product of de dienst van het bedrijf niets met duurzaamheid te maken, toch kan een bedrijf duurzaam bezig zijn. Hierin kan een organisatie zo ver gaan als ze wil. Van duurzame grondstoffen tot transport, koffiekopjes, kantine met geserveerde lunch en het HR-beleid. Alles kan duurzamer. Is dit nog een brug te ver voor uw organisatie of is uw bedrijf naar uw mening te klein om zulke grote stappen te nemen, dan kunt u het ook kleiner aanpakken door duurzame energie in te kopen. Ook zakelijke energie kan verduurzaamd worden. En energie hebben we allemaal nodig.

Energieleveranciers

De meeste energieleveranciers hebben voor zowel de particuliere consument als de zakelijke klant een duurzaam product te koop. Zakelijke energie inkopen kan, afhankelijk van de grote van het bedrijf, het kantoorpand of bijvoorbeeld industrieterrein, een complexe aangelegenheid zijn. Daarvoor is het nodig om een energieleverancier in de arm te nemen en samen tot een juiste oplossing voor het energie vraagstuk te komen.

Voorbereiding overstap energieleverancier

Het is altijd belangrijk om stroom te vergelijken voor zakelijk gebruik. Er zijn tal van aanbieders en het is gemakkelijk om over details en kleine lettertjes heen te lezen. Door vooraf stroom te vergelijken voor zakelijk gebruik, maakt u een schifting in de leveranciers en verkleint u de selectie mogelijke energiepartners. U kunt bijvoorbeeld in een vergelijking zien wie duurzame energie aanbiedt en voor welke prijs. Het is een efficiënte manier van werken, zonder dat u de verantwoordelijkheid van het hele proces uit handen geeft.

 

Een goede vergelijking…

Een goede vergelijking is het halve werk. Indien u vooraf een scherpe vergelijking kunt maken in energieleveranciers voor uw duurzame energie, zult u op langere termijn tevredener zijn met de uiteindelijke leverancier. Dit zorgt er weer voor dat u zich minder bezig hoeft te houden met het energievraagstuk op termijn. We begrijpen dat u graag efficiënt werkt en geen tijd wil verdoen met nutteloze vergelijkingen.

Comments are closed.