Het starten van een eigen website doe je zo!

Heb je een eigen bedrijf? Dan zit jij er waarschijnlijk aan te denken om een website op te zetten. Bij het opzetten van een eigen website komt onverwachts meer bij kijken dan je van te voren waarschijnlijk hebt ingeschat. Hoe jij het beste jouw digitale winkel opstart, lees je hier in dit artikel.

Geef je kind een naam

Wanneer je een website op wilt zetten moet je een domein registreren. Je zoekt een domeinnaam uit en koopt deze dan vervolgens in. Dit kan jouw bedrijfsnaam zijn of bijvoorbeeld de naam van jouw product of dienst. Check van tevoren of jouw gewenste domein nog niet geregistreerd is. Sommige domeinnamen zijn namelijk al in gebruik door anderen.

De blauwdruk van je website

Yes, jouw domein is geregistreerd! Dit betekent dat je jouw website kan gaan ontwerpen en invullen. Voordat je zomaar begint met het aanmaken en schrijven van pagina’s voor je website, is het belangrijk om van tevoren dit planmatig op papier te hebben gezet. Teken voor jezelf uit wat waar moet komen te staan. In een fysieke winkel kun je gemakkelijk zelf je producten en andere spullen verplaatsen, maar het internet waardeert dat niet zomaar. Je kan er zelfs strafpunten voor krijgen. Niet fijn en ook helemaal niet nodig. Let erop dat je je website overzichtelijk houdt door niet te veel in jouw menu te plaatsen. Ga uit van maximaal vijf hoofdonderwerpen, ook wel categorieën genoemd. Ligt er meer op je hart? Cluster dit onderwerp dan in één van je hoofdcategorieën. 

Begin met bouwen

Je hebt voor jezelf nu helder welke onderwerpen je gaat benoemen in je website en waar deze komen te staan. Gelukkig kun je dat tegenwoordig gemakkelijk zelf en heb je dus niet perse de hulp nodig van een website-ontwikkelaar. Er zijn namelijk een heleboel templates waar je uit kunt kiezen. Deze templates kunnen over het algemeen ook gepersonaliseerd worden, zodat je een template hebt die past bij jouw huisstijl.

Wanneer jouw huisstijl in de template verwerkt is, kun je beginnen met het schrijven van pagina’s. De pagina’s gaan voor een deel over jouw product/dienst en een ander deel over de organisatie zelf. Houd in je achterhoofd de ‘’wie, wat, hoe en waarom.’’ Wie ben je, wat doet jouw bedrijf/product/dienst, hoe doe je dit en waarom doe je dit. Verder is het belangrijk om gebruik te maken van keywords. keywords zijn zoekwoorden die men intypt in zoekmachines zoals Google. Wanneer jij gebruik maakt van de juiste keywords op jouw pagina, dan verhoog je je vindbaarheid in deze zoekmachines. En dat is natuurlijk wat je wilt!

Doe het veilig

Het is sterk aan te raden om je nieuwe website te beveiligen tegen externe onderscheppingen. Dit doe je door middel van een SSL certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat er een beveiligde laag geplaatst wordt, tussen de server en een internetbrowser. Je wilt dit graag hebben wanneer jouw website inlogmogelijkheden heeft, betaalmogelijkheden of gebruik maakt van andere (persoons)gevoelige informatie. Externe partijen kunnen door middel van een SSL deze gevoelige informatie niet onderscheppen. Je herkent beveiligde websites door middel van een slotje in de adresbalk.

Je bent nu op de hoogte van de stappen die jij moet ondernemen, wanneer je een website gaan beginnen. Lees je altijd goed in en zorg dat jouw website veilig te gebruiken is voor je bezoekers.

Comments are closed.