Lelijke leidingen? Niet als je ze infreest

Als je nu al een tijdje tegen dezelfde lelijke verwarmingsleidingen of elektriciteitskabels zit aan te kijken, is het misschien tijd om ze eens netjes weg te werken. In veel gevallen kan dat gewoon in de muur of in de vloer, het is namelijk niet heel moeilijk om sleuven te frezen in beton. Op deze manier werk je de leidingen of kabels weg en plak je ze letterlijk achter het behang of onder de vloerbedekking.

Laat de deuren maar in de scharnieren

Vloerverwarming frezen in het beton van de bestaande dekvloer heeft veel voordelen. Zo hoeft niet de hele vloer eruit en kunnen de plinten en lambrisering gewoon op dezelfde hoogte blijven. Je hoeft ook geen deuren af te zagen aan de onderkant. De vloer wordt lekker snel warm doordat de leidingen dicht tegen het vloeroppervlak liggen en, niet onbelangrijk, vaak is dit de meest prijsgunstige manier om je vloerverwarming te installeren.

Voorzorgsmaatregelen

Let er wel op dat je bij het frezen in beton niet zomaar iets doet omdat het de goedkoopste oplossing lijkt. Je hebt er specialistische materialen bij nodig, waar je zonder oefening niet direct mee uit de voeten kan, en bescherming voor ogen, oren en luchtwegen. Bij het frezen komt veel stof vrij, zorg dus voor een heel goede afzuiging en dek meubels goed af. Huur bij voorkeur een installatietechnicus in om de klus voor je uit te voeren. Hou er verder rekening mee dat frezen veel geluidsoverlast geeft; spreek met de buren een tijdspanne af waarbinnen het werk gedaan kan worden.

Comments are closed.