Outplacement als alternatief

Als je vijftig bent en op zoek moet naar een nieuwe baan of als je nog niet veel werkervaring hebt en wil op zoek naar een nieuwe baan of je bent onder andere omstandigheden op zoek naar een nieuwe baan, dan is het aan te raden om het zoeken van een nieuwe baan samen met een outplacementbureau te doen.

Een outplacementbureau helpt haar klanten met het zoeken van een nieuwe baan. In een outplacementtraject leer je om jezelf positief neer te zetten. Verder leer je hoe je een goede sollicitatie schrijft en hoe je een goed sollicitatiegesprek voert. Onder professionele begeleiding mag je dus op zoek naar een nieuwe baan.

Een ander voordeel van het gebruik van een outplacementbureau is dat het bureau met veel bedrijven samenwerkt. Het outplacementbureau heeft dus al een netwerk van bedrijven waar zij sollicitanten aan leveren. Bedrijven komen hierdoor een stukje dichter naar jou als sollicitant toe. Het wordt hierdoor makkelijker om aan bedrijven te komen met een goede vacature daarnaast wordt de kloof om te solliciteren kleiner omdat je de brief automatisch aan de juiste persoon kan schrijven.

Outplacement is dus een goede manier om aan een baan te komen. Mensen die aan outplacement doen komen gemiddeld een aantal maanden sneller aan een baan. Ook verdienen mensen met outplacement gemiddeld meer op dezelfde functie dan mensen die dit niet hebben gedaan. Daarnaast hebben mensen met outplacement gemiddeld hogere functies dan mensen die geen gebruik maken van outplacement.

Het is voor iedereen een goed idee om outplacement te gebruiken. Ook studenten maken soms gebruik van de diensten van een outplacementbureau. Het enige nadeel van outplacement is dat er ook kosten aan verbonden zitten. Outplacement begint bij de tweeduizend euro. Dit moet je wel kunnen betalen. Meestal kan dit betaald worden van de ontslagvergoeding, maar voor studenten is dit niet van toepassing.

Comments are closed.