Prepaid bellen voor kinderen?

Nu de abonnementen voor mobiel bellen en internetten relatief laag en internet op je Smartphone toch wel erg handig is, hebben veel Nederlanders de beschikking over een Smartphone abonnement waarmee ze naast mobiel kunnen bellen, ook mobiel kunnen internetten. Handig natuurlijk, even kijken of die specifieke winkel vandaag open is, we rijden er toch zo langs. Of even de filemeldingen op A naar Beter checken als we op bezoek gaan bij vrienden of familie aan de andere kant van het land. Maar waar we de smartphone vooral heel veel voor gebruiken, is het sturen van berichtjes naar elkaar via bijvoorbeeld Facebook of WhatsApp. Even een foto doorsturen van de kleine die een olifant voert, of van je dochter die met oma een ijsje eet.

simonly

Kinderen een eigen Smartphone?

Ook kinderen willen tegenwoordig allemaal een smartphone hebben, ze willen natuurlijk hetzelfde als hun ouders en ook op internet surfen en WhatsAppen met vriendjes en vriendinnetjes. Maar is het wel verstandig om een kind een smartphone met mobiel abonnement te geven waar ze onbeperkt mobiel kunnen bellen en internetten? Het nadeel daarvan kan zijn dat uw kinderen de hele dag gaan internetten en bellen en zo niet meer toekomen aan hun huiswerk of gewoon buiten spelen. Vandaar dat veel ouders van kinderen die bijvoorbeeld net naar de middelbare school gaan besluiten om hun kind te laten bellen via prepaid.

Prepaid bellen een overweging

Een overweging in dat geval is om uw kind een mobiele telefoon met prepaid tegoed te geven. Veel kinderen onder de achttien jaar kiezen trouwens zelf voor een prepaid abonnement omdat je achttien jaar of ouder moet zijn om een mobiel abonnement af te kunnen sluiten. Wel is het natuurlijk mogelijk dat een van de ouders van het kind een mobiel abonnement afsluiten waarmee ze vervolgens kunnen bellen en internetten. Maar veel ouders doen dat niet omdat ze bang zijn dat hun kind dan de databundel overschrijden of hun belbundel, wat hoge onverwachte kosten met zich mee kan brengen.

Het voordeel van een prepaid simkaart waarmee uw kind kan bellen is, dat ouders daarmee de belkosten in de hand kunnen houden en de tijd die kinderen kunnen gebruiken om te bellen. Op die manier zijn ze toch gewoon bereikbaar voor hun vader of moeder mocht er iets aan de hand zijn. Ook kunnen er een aantal blokkades ingevoerd worden, zoals bijvoorbeeld het blokkeren van sms-diensten of dure betaalde telefoonnummers.

Comments are closed.