Terreinverlichting als inbraakpreventie

Bedrijven zijn een ideale prooi voor inbrekers. De avond en de nacht gaan hand in hand met inbrekers. Het zijn partners in crime. De perfecte tijd om de buit mee te nemen. Inbrekers worden steeds gehaaider en weten steeds beter de beveiligingsmaatregelen te omzeilen. Het is daarom erg belangrijk om meerdere maatregelen te nemen met betrekking tot de beveiliging. We zullen één van de belangrijkste preventies uitlichten: terreinverlichting.

Afschrikken

Ondanks dat bedrijven vaak goed beveiligd zijn, proberen inbrekers het toch om die waardevolle buit binnen te slepen. Licht is een inbrekers ergste vijand. Dan is hij of zij te herkennen en valt hij of zij op. Zichtbaarheid is uit den boze en daarom is licht een goede inbraakpreventie. Goede terreinverlichting schrikt inbrekers af. Het is wel belangrijk om de verlichting buiten het bereik van inbrekers te hangen. Het moet niet makkelijk kapot te krijgen zijn. Zorg ook dat zij geen kortsluiting kunnen veroorzaken. Heb je stopcontacten buiten? Sluit deze dan af. Het is mogelijk dat je de verlichting zelf aan en uit moet zetten. Je kunt ook terreinverlichting laten installeren die automatisch aanspringt als er mensen op het terrein komen. Dit zorgt voor een extra schrik effect. Indien je gaat voor lampen die automatisch aan gaan, moet je er wel voor zorgen dat deze lampen rondom het hele bedrijf zitten. Zodat elke mogelijke route van de inbreker opgemerkt wordt. Je doet er verstandig aan om voor LED verlichting te kiezen. Dit is fel licht dat de inbrekers erg afschrikt.

Overige maatregelen

Verlichting is dus erg belangrijk. Inbrekers willen namelijk onzichtbaar zijn en dat lukt niet met felle verlichting. Naast verlichting doe je er ook verstandig aan om een camerasysteem op te hangen. Mocht er dan ingebroken worden, kun je de inbrekers ook echt herkennen. Verder is een alarmsysteem een erg goed idee. Zodra het alarm af gaat krijg jij een melding en de politie ook. Er kan dan direct worden gehandeld en dat geluid is ook niet erg aangenaam voor inbrekers.

 

Comments are closed.